blogs header background

6 moduri de a adăuga mai multă distracție în Copywriting

Cum poți tu însuți să adaugi puțină distracție in procesul de Copywriting și produsul final?

copywriting

De-a lungul anilor, fluxul de lucru poate deveni destul de plictisitor. Nu o poți lăsa așa, altfel va trebui să-ți schimbi profesia. Există o modalitate minunată de a remedia această situație. Diversifică-ți procesul de lucru, adăugă acțiune și distracție. Munca va fi mult mai ușoară și mai plăcută de făcut dacă este mai distractivă. De asemenea, adăugă distracție rezultatului muncii tale, astfel încât clienții sau publicul tău să își poată îmbunătăți starea de spirit și să-ți aprecieze munca pe cinste.

Creează o schiță a misiunii sau ideii proiectului tău


Nu toate exercițiile de copywriting trebuie să includă cuvinte. Uneori, proiectul la îndemână poate fi dezordonat. Poate scrieți scripturi video YouTube pentru lansarea unui produs. Poate că lucrezi la schițe de e-mail pentru o nouă cale de îngrijire. Pentru proiecte mari ca acestea, cu o mulțime de piese în mișcare și piese mici, a afla de unde să începi să scrii poate fi o provocare.


Mai puțin provocatoare? Depictează structura. Utiliză diferite forme pentru a reprezenta piesele de copie și aranjă-le în ordine. Ia o foarfecă, taie-le și aranjează-le dacă este necesar. Vizualizarea ajută fixarea structurii, ceea ce este o etapă foarte importantă.

copywriting

Exersează o scriere liberă de 10 minute


Nu te poți aduna cu gândurile pentru a începe să scrii acele titluri sau descrieri de produse? Dă-ți creierului o pauză și liber scrie.


Scrierea liberă este un exercițiu care necesită o scriere continuă temporizată, fără supraveghere și, cel mai important, fără feedback — asta înseamnă că nu vă faceți griji cu privire la gramatică, nu vă stresați să ieșiți din subiect, nu este nevoie să setați nici măcar un subiect și nici o cerință de a arăta nimănui sau de a-l privi vreodată. Susținut de Peter Elbow în anii 1970, această practică și-a făcut loc în sălile de clasă de pretutindeni, deoarece scrierea este un proces iterativ și învățarea de a genera fără supraveghere sau feedback este o parte importantă a acesteia. Acesta este și motivul pentru care te poate ajuta ca exercițiu de copywriting. Așa că setează-ți un cronometru timp de 10 minute și apucă un pix și o hârtie reală și lăsă procesul să se înceapă fără reguli.

Citește-ți textul cu voce tare


Cu excepția cazului în care înregistrezi un podcast sau un script video, este ușor să uiți că chiar și copy de marketing nu va fi doar consumată sau chiar scanată, ci reală. Și când oamenii citesc, sună și chiar aud cuvintele ca parte a discursului lor interior într-un proces cunoscut sub numele de sub vocalizare.


Așadar, citește-ți textul cu voce tare și asigură-te că ascultați. Te-ai împiedicat de vreo frază? Ai prins o rimă accidentală sau un șir complicat de cuvinte? Ți-a fost greu să urmărești? Rescrie.

 

Discută cu un coleg


Acum că te-ai trezit și vorbești, ia-ți un coleg. Explicarea proiectului tău actual altcuiva este o modalitate excelentă de a-ți da seama cum să rezumezi și să-ți prezinți ideile — și, de acolo, cum să abordezi copy-ul.


În plus, acesta este un mod de a transforma cafeaua de amânare într-o cafea productivă fără vinovăție. 

copywriting

 

Începe cu un titlu bun


Subtitlul acestui blog ar putea fi “Adaugă puțină distracție in procesul de Copywriting și însuși în produsul final". Spune cam același lucru, dar e mai slab din două motive: unu, nu e o întrebare, și doi, nu are cuvântul 'tu' în ea.


Punându-ți o întrebare, ți-am captat atenția. O întrebare trezește o mâncărime pe care o poți liniști doar citind mai departe. Și probabil de asta ai citit până acum. Asta e puterea unui titlu bun.


Pentru a parafraza David Ogilvy, cel mai Citat copywriter din toate timpurile, "titlul este de 80 de cenți din dolar". Este ceea ce atrage atenția și te face interesant. Și, după cum spune Dave Trott, cel de-al doilea copywriter cel mai citat din toate timpurile, "în pub, pe cine vrei să asculți? Cel care are dreptate sau cel care este interesant?”.


În aceste zile, nevoia de a cere atenție a fost înăbușită de nevoia de a o juca în siguranță. Sau, mai rău, prin căutarea dominației SEO, unde a fi vizibil este mai important decât a fi convingător. SEO joacă un rol, desigur – dacă scrieți cel mai bun blog din lume, dar nimeni nu îl citește, tocmai ați petrecut ziua tastând cuvinte într-o gaură neagră. Dar chiar dacă ești în top pe pagina de căutare Google, dacă nu sunteți interesant, oamenilor nu le va păsa. Nu este suficient să fii găsit, trebuie să agăți oamenii și să-i ții pe fir.

 

Adaugă anecdote și glume


Folosește glume (de bun gust) in textul tău. Un simț al umorului poate face copy-ul relevant, și jocuri de cuvinte și glume adăuga viață textului tău.


Marketingul s-a schimbat în ultimii ani, iar implicarea este mai importantă decât atenția. În aceste zile, nu este suficient să captezi atenția cuiva: publicul tău trebuie să aibă încredere în tine, să fie ca tine și să se raporteze la tine. Și umorul este una dintre cele mai bune modalități de a realiza toate cele trei. Umorul este o scurtătură pentru conectarea cu alte persoane.


Comedia este ca muzica: oamenii se referă la oameni care împărtășesc simțul umorului. Dacă puteți face pe cineva să râdă, nu au de ales decât să vă dea parola clubului lor secret.


Folosește istorioare adevărate pentru a aduce la viață puncte abstracte. De exemplu, "în anii 2000, soțul meu și cu mine stăteam în sufrageria noastră deschizând coșuri pline de plicuri, apoi stivuiam cecuri și ordine de plată într-o grămadă și facturi de dolari într-o altă grămadă atât de mare încât începeau să se răstoarne. În zilele noastre nu este atât de multă muncă pentru a număra banii, dar…". La fel, poveștile tale pot fi mai degrabă despre clienți decât despre tine, cum ar fi: "în doar 30 de zile, una dintre familiile cu care am lucrat a trecut de la fețe ursuze în jurul mesei în fiecare seară la râs relaxat, împărtășind și glumind în timpul fiecărei mese”.

fun copywriting

Concluzie


Nu te lăsa înecat în rutină și texte monotone. Crează conținut care va atrage publicul țintă. Și pentru a fi întotdeauna inspirat, abonați-vă la blogul nostru și rețelele noastre sociale: Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, VKontakte.

LASĂ-NE UN COMENTARIU