Există o zicală veche: „Nu știi ce nu știi”. Am observat că pentru mulți oameni, acest lucru se aplică optimizării motoarelor de căutare.
În cursa nebună pentru a merge mai departe în clasamentele motoarelor de căutare, peisajul SEO a devenit plin de dezinformare.
Indiferent dacă angajați o companie SEO sau începeți călătoria singuri, există multe mituri SEO comune și persistente de care trebuie să știți. Vom debuta opt dintre ele aici.
Mitul 1: Trebuie să trimiteți site-ul dvs. către Google
SEO folosit pentru a solicita webmasterilor să își trimită site-urile către motoarele de căutare, astfel încât motoarele să știe că site-urile web există. Bots-urile motoarelor de căutare ar târui apoi site-urile pentru a decide dacă și cum să le claseze. Vremurile s-au schimbat, iar motoarele de căutare pot găsi acum un site web.
Plata pentru trimiterea motorului de căutare nu este diferită de a-ți arde banii, mai ales că Google și-a întrerupt instrumentul public de a trimite site-uri web în iulie 2018. Aceste solicitări sunt adesea sub formă de e-mailuri spam care vă garantează plasarea de top pe Google.
Mitul 2: Meta Cuvinte cheie
Etichetele cu cuvinte cheie Meta (care nu trebuie confundate cu alte meta tag-uri, cum ar fi meta descrierile) sunt folosite pentru a fi o parte importantă a procesului SEO. Listele de cuvinte cheie de lungi mile au fost o strategie comună pentru a încerca să îmbunătățească clasamentul unui site web. Completarea oricărei combinații de cuvinte cheie a fost numele jocului. Părea ceva de genul acesta.
Odată cu faptul că această metaetichetă a fost atât de abuzată, Google a renunțat la eticheta meta-cheie ca factor de clasare.
Mitul 3: Ajută umpluturile de cuvinte cheie
Vorbind despre umplerea cuvintelor cheie, este o concepție greșită comună faptul că umplerea cuvintelor cheie din conținutul dvs. este un hack SEO. Cu toate acestea, umplerea cuvintelor cheie s-a dovedit a fi ineficientă, deoarece algoritmii motoarelor de căutare pot vedea rapid prin această tehnică.
Mitul 4: Conținutul reciclat este în regulă
La începutul anilor 2000, copierea conținutului altora sau publicarea de conținut duplicat a fost o strategie SEO comună pentru unii oameni. Această tactică a ajutat leneșul sau necreativul să crească numărul de ori apar cuvinte cheie pe site-urile lor. Începând cu februarie 2011, când a fost introdusă actualizarea algoritmului Panda, Google își propune să retragă site-urile care copiază sau duplicează conținut.
Dacă nu îți scrii propriul conținut unic, nu te poți aștepta să te plasezi în mod unic. Concentrați-vă să vă prezentați expertiza și să comunicați clar de ce sunteți diferiți.
Mitul 5: Titlurile mai lungi sunt mai bune
Scrierea de titluri de pagini lungi și excesiv de optimizate este o greșeală frecventă a începătorilor SEO. De ce îți umple titlurile o mișcare proastă? Google tinde să ascundă caractere în titluri care au o lungime mai mare de 55 până la 70 de caractere, ceea ce poate să taie mesajul pe care încercați să-l comunicați. Spun 55 până la 70 de ani pentru că Google nu afișează cuvinte într-un titlu al rezultatului căutării pe baza unui număr maxim de litere. În schimb, cuvintele dintr-un titlu al rezultatului căutării sunt întrerupte în funcție de câți pixeli sunt lățimi.
Ce înseamnă asta? Litera „W” este mult mai largă decât litera „I”, astfel încât literele din cuvintele tale pot avea impact asupra cât de multe cuvinte poți afișa.
Mitul 6: Un backlink este un backlink
Când un alt site web se leagă de site-ul dvs. web, acesta poate indica importanța și popularitatea site-ului dvs. web. Google vă poate îmbunătăți clasamentul în funcție de calitatea și cantitatea acestor backlinkuri, deși accentul este pus pe calitate și nu pe cantitate. Datorită actualizării algoritmului Google Penguin din 2012, multă vreme au rămas zilele în care reușești să obții cantități în masă de link-uri de pe site-uri web de calitate scăzută.
Mitul 7: Autoritatea cu domeniu redus este contagioasă
Autoritatea de domeniu (DA) este o metrică creată de Moz care, mai mult sau mai puțin, atribuie o valoare de calitate unui site web. Pare ceva bun la care să acorde atenție, nu? Sigur, dar unele companii SEO își petrec prea mult timp concentrându-se pe obținerea de linkuri de pe site-urile web de înaltă calitate. În timp ce un site high-DA este drăguț, nu este singura cale. Fiecare site nu va avea un DA atât de mare ca Wikipedia. În lumea reală, majoritatea site-urilor web sunt doar medii.
Să zicem că locuiți într-un mic oraș agricol și conduceți un loc de nuntă. În acest caz, industria dvs. este compusă din site-uri locale care au cea mai mare parte a DA scăzute. În acest caz, este bine, dacă nu la fel de valoros, să obțineți linkuri de pe alte site-uri web ale orașelor mici care vorbesc despre nunți, fotografie etc.
Mitul 8: „Link” este doar un alt cuvânt pentru conversie
Nu așa. Backlink-urile sunt ca și cum ai aprinde lumina veranda, astfel încât trecătorii să te poată vedea. Sunt calde și primitoare, dar nu vor neapărat să inspire oamenii să vină și să bată la ușa ta.
Mai multe link-uri nu sunt întotdeauna mai bune. Șirul de lumini din ce în ce mai multe pe acoperișul dvs. nu va face o diferență mare și nici nu va dobândi o mulțime de backlinkuri de pe site-urile web de calitate scăzută care nu au legătură cu industria dvs. Nimeni nu va face clic pe ele. Prin urmare, nimeni nu se va converti.
Când vine vorba de SEO, calitatea contează: legături de calitate peste cantitate. Conținut de calitate peste cantitate. Asigurați-vă că vă completați eforturile de marketing cu conținut convingător și o experiență bună a utilizatorului.
LASĂ-NE UN COMENTARIU