blogs header background

Brand internațional: e simplu

Timp de decenii, doar marile corporații au fost printre puținele mărci recunoscute la nivel mondial. Astăzi, datorită internetului, și al tău poate fi. Iată cum.

În urmă cu patruzeci de ani, existau doar o mână de „mărci globale” cu adevărat și erau alcătuite doar din cele mai mari corporații - Coca-Cola, PepsiCo, Colgate-Palmolive, IBM, Shell. Apoi au apărut o erupție de upstarts, cum ar fi Nike, Microsoft, Apple și Honda, și au împins reputația de brand mai departe decât amprenta lor de vânzări. Dar acum că barierele în calea comerțului internațional au scăzut și internetul a ajutat companiile mici și mijlocii să concureze pe scena globală, construirea unui brand internațional este un obiectiv realist pentru tot mai multe companii.

low angle photo of curtain wall building photo image 1

"Abia în ultimii 10 ani, afacerile globale au devenit etalon pentru modul în care desfășori activitatea în aceste zile", spune Hayes Roth, director de marketing pentru Landor Associates, un consultant de brand și design strategic care a lucrat la branding internațional cu companii precum BP. , Panasonic și KFC. "Mulțumită Internetului este greu să îți păstrezi brandul doar localizat. Odată ce ești pe Web, ești accesibil aproape oriunde în lume. Nu neapărat te face un brand global, dar trebuie să fii atent la implicații ”.

Specialiștii USA Link System vor detalia ce este un brand internațional și cum să construiți un brand pe plan internațional.

Cum să construiți un brand pe plan internațional: ce este un brand global?

fish eye photography of city photo image 2

Brandingul implică ceea ce cred oamenii despre afacerea ta și produsele tale. Construirea unei reputații pe orice piață nouă, inclusiv în străinătate, implică o primă impresie, care provine din interacțiunile inițiale pe care cineva le are cu compania, produsele și serviciile tale.

Întreprinderile pot încerca să modeleze sau să formeze branding-ul companiei sau produselor lor în mai multe moduri, inclusiv publicitate, media și contactul cu produsele sau serviciile dvs. O mulțime de gânduri și eforturi se implică în branding, inclusiv denumirea de produse, proiectarea logo-urilor și asigurarea faptului că serviciul este uniform în întreaga afacere. Prin expunerea continuă în timp, marca dvs. - sau reputația dvs. - se formează cu clienții potențiali și existenți.

Oamenii vor plăti mai mult pentru un produs sau serviciu cu nume de marcă dacă este recunoscut ca lider și un brand de încredere și știu ce vor primi. Apple, de exemplu, poate percepe mai mult pentru calculatoarele sale decât unele alte companii, datorită reputației sale de brand pentru că oferă design inovator și electronice de calitate. Același lucru se poate spune despre automobilele Mercedes sau BMW.

Cum să construiți un brand pe plan internațional: ce trebuie să extindeți?

multicolored buntings on pathway photo image 3

Atunci când întreprinderile încearcă să-și extindă brandul la nivel global, obiectivele respective nu se schimbă. Însă, trebuie să faceți mai mulți pași pentru a vă asigura că produsele sau serviciile dvs. vor avea o piață peste mări, că puteți menține calitatea în furnizarea și / sau distribuirea bunurilor sau serviciilor dvs. și că marca dvs. de afaceri sau produse îndeplinește așteptările culturale - și nu insultă pe nimeni - în diferite părți ale lumii.

man in black pants going down stairs photo image 4

Asigurați-vă că aveți o piață

„Succesul dovedit cu publicul țintă curent nu înseamnă automat că noua dvs. țintă se va conecta în același mod cu produsele sau serviciile dvs.”, spune Williams. „Adresează-ți noii tale piețe întrebările pe care le-ai folosit pentru a-ți construi planul de afaceri inițial”. Primul și cel mai important, spune el, vei dori să stabilești dacă există o piață pentru produsul tău. Dacă da, asigurați-vă că dorința sau nevoia nu este deja satisfăcută de altcineva. Dacă există concurenți existenți, ce (în perspectiva potențialilor dvs. clienți) vă face remarcabil de diferit? Dacă există o piață și nu există concurenți, asigurați-vă că aflați de ce - există legi împotriva distribuirii produselor sau consumatorii le pot cumpăra prin alte mijloace?

Asigurați-vă că puteți livra

Asigurați-vă că puteți obține produsul dvs. sau să îl fabricați pe noua piață. „Legile privind importul și fabricația variază de la o țară la alta”, spune Williams. "Asigurați-vă că puteți face produsele în mod fiabil și constant disponibile pentru noile piețe țintă." Investigați legile locale. Trebuie să vă asigurați că produsele dvs. îndeplinesc standardele locale pentru construcția componentelor, utilizarea substanțelor chimice, eliminarea mărfurilor, etichetarea corespunzătoare a produselor etc.

Reexaminați numele companiei și / sau al produsului

În alegerea unui nume pentru afacerea sau produsul dvs., trebuie să fiți sensibil din punct de vedere cultural dacă intenționați să vindeți pe piețele externe. Asigurați-vă că numele de produse au sens pentru clienții de pe noile piețe, atât în engleză, cât și în traducerea locală.

Arătați logo-ul dvs. sub un alt aspect

În mod similar, revizuiți logo-ul pentru a vă asigura că nu utilizați nicio formulare sau simboluri care ar jigni pe o piață externă. "Asigurați-vă că orice logo-uri sau simboluri pe care le utilizați au sens și nu jignesc", spune Williams. „Efectuați o căutare internațională pentru a vă asigura că sigla dvs. nu este similară cu cea a unei alte companii internaționale.” De exemplu, dacă vindeți produse pe unele piețe din Orientul Mijlociu, este posibil să nu fie adecvat un logo cu chipul unei femei. Cel mai bun mod de a înțelege aceste sensibilități culturale este de a consulta o firmă de branding sau de proiectare - fie una locală, fie o firmă internațională care poate cerceta sensibilitățile culturale.

Înregistrați mărci comerciale și nume de domeniu

Urmați procesul pe noua dvs. piață pentru a vă asigura că păstrați brevetul și mărcile comerciale. O altă considerație este să vă asigurați că numele de domeniu Internet pentru compania și produsul dvs. sunt disponibile.

Făcând acești pași pentru construirea unui brand la nivel internațional, aproape întotdeauna ajută să găsești resurse locale care să te ajute să înțelegi și să intri pe noi piețe externe. S-ar putea să luați în considerare să vă angajați cu un distribuitor local pe o nouă piață. „Este aproape imposibil să înțelegem cultura locală pur și simplu vizitând o țară”, spune Williams. "Găsește clienți locali, traducători locali. Doar pentru că ai luat doi ani de franceză în liceu nu te face să fii calificat să înțelegi piața franceză și nici să faci traduceri în franceză. La fel cum nevoile consumatorilor sunt diferite în Rhode Island față de cele din Florida și California, la fel și nevoile consumatorilor din Paris sunt diferite de cele din Marseille. "

Trebuie să vă asigurați că experiențele clienților dvs. cu produsul, afacerea dvs. și personalul dvs. sunt pozitive. Aceasta se extinde la modul în care vă livrați produsul, controlul calității produselor, modul în care serviciul este furnizat sau structurat și modul în care acționează oamenii dvs.

LASĂ-NE UN COMENTARIU