blogs header background

Bărbat sau femeie: cine ți-e șeful?

Fie bărbat sau femeie, șeful este în primul rând om! Calitățile diferă, dar atitudinea este una – conducătoare!

Ca o adevărată Themis, șeful trebuie să fie legat la ochi pentru a rezolva toate problemele din cadrul echipei, să conducă compania către un viitor luminos, ghidat exclusiv de indicatori obiectivi, mai degrabă decât de propriile evaluări. În același timp, să iubească întreaga echipă și fiecare individ în parte.

Imparțialitatea șefului față de subordonații săi este adesea același mit ca mitul că șeful nu (sau cel puțin nu ar trebui) să fie diferențiat prin gen. Orice șef este în primul rând o persoană obișnuită, cu propriile păreri despre viață și rezolvarea problemelor. Și la bărbați și femei, după cum știți, acești doi parametri sunt foarte diferiți. Deci cu cine este mai ușor să lucrezi? Care sunt caracteristicile unui șef de genul masculin și care sunt cele ale unui șef de genul feminin?

Merită menționat imediat că acum vom lua în considerare tipurile de persoane pure - ideale. Și nu hibrizi ai societății moderne, în care femeilor le place să facă bărbați din ei înșiși, iar bărbații uneori se transformă în femei, după calități și preferințe.

6 semne ale unui șef de genul masculin

man wearing watch with black suit photo

1. Raționalitate

În luarea deciziilor, șeful este ghidat exclusiv de logică, bunul simț. Vorbește mereu despre afaceri, unui număr mic de cuvinte este capabil să-i impună un sens maxim. Șeful știe să-și controleze emoțiile, problema este pentru el mai presus de toate, prin urmare, niciun fel de probleme de familie nu afectează de obicei munca.

2. Gândire globală

Un bărbat în viață, și mai ales la serviciu, uneori este neatent la detalii. El deține un obiectiv strategic, iar pașii tactici se aliniază în conformitate cu atingerea acestui obiectiv.

3. Determinare

Șeful ia cu îndemânare decizii, încearcă, își asumă riscuri. Pentru el este mai ușor să facă o greșeală de cinci ori și să obțină rezultatul în a șasea încercare. Acest lucru îl face activ, munca sa este rapidă și clar depanată. Toate problemele actuale sunt rezolvate rapid, lipsa de întârziere duce la rezultate ridicate și muncă activă.

4. Încăpățânare

Într-o relație cu un șef de genul masculin, este dificil să compromiți sau să încerci să-l convingi în ceva. El are întotdeauna dreptate, chiar dacă nu are dreptate, nu va putea să-și recunoască greșeala, pentru că acest lucru îi va amenința statutul și autoritatea.

5. Munca este cea mai mare prioritate

Munca este pe primul loc. Prin urmare, dispoziția proastă nu va afecta organizarea ședinței anuale sau atitudinea față de subordonați. Tot ceea ce îi poate afecta starea de spirit sunt noutățile conducerii superioare.

6. Managementul financiar

Știe să cheltuiască banii companiei. În același mod în care știe să le câștige. Pentru un bărbat șef, stabilitatea și securitatea sunt mult mai puțin importante decât riscul, activitatea și mișcarea. Mișcarea banilor într-o companie sub conducerea bărbaților este de obicei mai activă. Un bărbat este mai înclinat să investească, astfel încît mișcarea activă a banilor contribuie la dezvoltarea companiei, ceea ce duce la o creștere constantă a rezultatului.

Cum te comporți cu un șef?

two women sitting in front of woman wearing gray blazer photo

-Copiați modul de comunicare al șefului: vorbiți scurt, clar, doar concluzii și întrebări, fără a argumenta constructiv.

-Contactați șeful numai pentru probleme importante care afectează direct rezultatul final al unei afaceri mari. Rezolvați toate întrebările sau cu adjuncții sau cu asistenții săi. Bărbații conducători adoră autonomia și valorizează luarea deciziilor. Întrebările cu privire la prăbușirea mașinii de cafea și rularea din papetărie îl vor enerva.

-Atunci când veți adresa problema șefului, propuneți imediat soluții sau familiarizați-l imediat cu toate faptele care vor ajuta la realizarea corectă a mozaicului problemei și la luarea unei decizii rapide, fără a pierde timp la întrebări și să căutați informații.

-Nu argumentați și nu puneți la îndoială autoritatea lui, altfel aceasta poate fi ultima dvs. conversație la această lucrare. Desigur, se poate exprima punctul de vedere și argumentele statului. Dacă aveți dreptate, șeful va trage concluzii, dar este puțin probabil să-și recunoască greșeala.

-Nu încercați să vă distingeți de ceva care nu are legătură cu munca, șeful dvs. nu o va observa.


-O abordare de afaceri pune deseori relații într-o echipă nu în primul rând, așa că nu vă așteptați să înțelegeți în greșelile de muncă din motive personale. La matineu, nu poate să-și dea drumul fiului său în timpul programului de lucru.

Concluzie: în general, munca sub îndrumarea unui șef bărbat este stabilă și calmă. Un bărbat știe să echilibreze emoțiile feminine, așa că este capabil să debuteze foarte discret munca echipei feminine. Cu o conducere competentă, femeile se simt calm, ceea ce le permite să își dezvăluie pe deplin potențialul și să obțină rezultate ridicate în activități profesionale.

6 semne ale unui șef de genul feminin

two woman looking at laptop screen photo

1. Emoționalitate

Prin natură, o femeie este emoțională, chiar dacă știe să pară diferită. Starea ei de spirit se poate schimba din mai multe motive. Toate acestea, bineînțeles, pot influența echipa, iar în anumite zile chiar pot crea o atmosferă agitată. Dar toate acestea sunt deseori echilibrate de alte caracteristici ale conducerii feminine.

2. Gândire detaliată

Dacă șeful trăiește în viitor - obiective globale, atunci șefa trăiește în prezent - planurile de azi, obiectivele actuale. Acest lucru o face mai atentă la detalii. Are nevoie ca totul să fie făcut perfect acum, pentru că dacă totul este în ordine, atunci și rezultatul final va fi la nivelul potrivit.

3. Atenție la luarea deciziilor

Șefa nu adoră tranzacțiile riscante. Tot ceea ce amenință stabilitatea este un tabu. Deci, bugetele companiilor aflate sub conducerea femeilor sunt de obicei stabile, fără fluctuații puternice. Dar, în același timp, pentru a sparge marele jackpot sau a face o afacere a secolului, șefa are mai puține oportunități decât bărbatul.

4. Flexibilitate

Este mai ușor să găsești un limbaj comun cu o femeie; discută cu ușurință problemele, încercând să găsească soluția potrivită. Știe să își recunoască greșelile și să-și schimbe punctul de vedere, dacă este necesar. Acest lucru asigură compania împotriva deciziilor incorecte, deoarece opinia echipei este folosită mai mult decât cu conducerea bărbaților.

5. Prioritate – relații

În primul rând oameni, și abia apoi afaceri. Șeful feminin înțelege clar că munca în sine nu se realizează, echipa o face, iar dacă nu este mulțumită de ceva, rezultatul va avea de suferit. Prin urmare, atmosferei din echipă este acordată mai multă atenție.

6. Economii

Investiția pe termen lung sau investiția în ceva în curs de dezvoltare sau care nu promite profituri mari nu sunt caracteristici părții feminine. Aici, instinctul mamei este puternic: trebuie să-și asigure viitorul urmașilor, de aici și atenția financiară.

Cum te comporți cu o șefă?

 woman writing on paper on table near lapop photo

-Șefa este foarte atentă la detalii. Nu faceți niciodată o mizerie la locul de muncă. Completați cu atenție rapoartele, întocmiți documente, sortați documentele și dosarele.

-În ciuda faptului că șefa are mai multă empatie decât un bărbat și vă poate face concesii, nu ar trebui să folosiți de acest lucru. Un șef competent nu tevalăsa să stai pe gât. Și dacă tot încerci să o faci, atunci este puțin probabil să ierte.

-Atunci când luați decizii la locul de muncă, este mai bine să vă abțineți de la metodele cardinale de soluționare a problemelor, idei prea inovatoare care nu se încadrează în activitatea companiei. Toate acestea reprezintă un risc pe care șefa nu- l va aprecia.

-Dacă îi oferi șefei un fel de proiect care necesită finanțare, dar nu promite rezultate mari imediate, asigurați-vă de unde pot fi luați acești bani, compensând astfel posibilele erori și încercați să descrieți cum poate trăi compania în timp ce investiția nu este justificată.

Abilitatea de a găsi o abordare corectă a oricărei persoane este o calitate foarte valoroasă. Și în raport cu șeful, este și mai valoros, așa că sfaturile și descrierile noastre vă vor ajuta să reușiți în acest sens. Cu toate acestea, nu uitați că un șef calificat combină întotdeauna punctele tari ale abordării atât a bărbatului, cât și a femeii, fără a forța subordonații să se gândească la diferențele de gen.

LASĂ-NE UN COMENTARIU