blogs header background

COVID-19: Cum să te protejezi de atacurile cibernetice în această perioadă instabilă

Totul începe cu un hyperlink trimis prin poștă, care la prima vedere arată sigur. Acesta promite din ce în ce mai mult o cură imediată pentru coronavirus, care se răspândește în întreaga lume.

De fapt, în spatele listei de corespondență se află hackerii care exploatează în moduri mai sofisticate temerile și confuzia pe care le aduce pandemia.

hackers attack

Experții în securitate cibernetică au remarcat o creștere accentuată a acestor mesaje, care sunt trimise de sute de organizații criminale de la milioane de adrese false.

Conform estimărilor lor, un astfel de arbore al dezinformării din categoria phishing nu s-a întâmplat încă.

phising internet hackers

Infractorii trimit mesaje în limbile engleză, franceză, italiană și turcă, atât la adrese individuale, cât și la adresele de e-mail ale companiilor din domeniul asigurărilor, transportului, sănătății și turismului.

În februarie, specialiștii de la Proofpoint au atras atenția asupra mesajelor ciudate pe care clienții companiei au început să le primească. Era scrisoarea unui medic misterios care susținea că are un document despre vaccin împotriva coronavirusului, care se presupune că este ascuns de autoritățile din China și Marea Britanie.

vaccine

Făcând click pe hyperlink-ul din această scrisoare, utilizatorul este redirecționat la un document online de pe un site care nu se distinge de depozitul popular Docusign, dar în realitate este un site fals pentru atacatori care colectează în așa modalitate login-uri și parole. După aceea, oricare dintre fișierele sau documentele dvs. sunt la dispoziția lor.

hacker attack

Potrivit experților, utilizatorii care descarcă fișierul atașat scrisorii prezintă riscul ca computerele lor să fie infectate cu keylogger-ul AgentTesla, un program intenționat să surprindă toate datele introduse de pe tastatura utilizatorului și să le expedieze infractorilor.

Pentru a evita un astfel de pericol, experții recomandă ignorarea tuturor mesajelor suspicioase și accesarea site-urilor oficiale a organizațiilor mondiale de sănătate sau paginilor acestora pe rețelele de socializare.

LASĂ-NE UN COMENTARIU