blogs header background

Cum să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere a conținutului?

Sfaturile care vă vor îmbunătăți abilitățile de scriere a conținutului.

Marketingul de conținut este în continuă evoluție, astfel calitatea conținutului pe care îl produceți are un impact semnificativ asupra succesului dvs. în spațiul online. Deci, posedarea abilităților excelente de scriere a conținutului este importantă acum ca niciodată. Există o diferență semnificativă între a fi un scriitor bun și a fi un scriitor excelent. Pentru a deveni un scriitor de succes, trebuie să găsiți în mod constant modalități de a vă îmbunătăți abilitățile de scriere. Țineți minte că scrierea de conținut necesită abilități care evoluează încontinuu, pentru a ține mereu pasul cu cerințele schimbătoare ale rețelelor de socializare și ale motoarele de căutare. Nu vă faceți griji dacă sunteți un scriitor începător; mai jos sunt câteva sfaturi eficiente de scriere, pentru a vă îmbunătăți abilitățile de scriere a conținutului:

Sfatul # 1: Scrieți în fiecare zi

O modalitate de a deveni un scriitor de succes este să scrieți în fiecare zi. Scrisul este ca un mușchi, și cu cât scrieți mai mult, cu atât mai bine scrieți. Specialiștii spun că trebuie să aruncăm primele 100.000 de cuvinte pe care le scriem, deoarece sunt adesea teribile. De asemenea, o modalitate de a deveni un scriitor mai bun este să scrieți zilnic. Scriind orice text timp de 30 de minute pe zi (acest lucru se numește scriere liberă) vă concentrați mai degrabă pe actul de a scrie, decât pe subiectul dvs., ceea ce vă permite să deveniți un scriitor mai bun peste un timp. Nu vă faceți griji cu privire la ortografie sau gramatică, doar scrieți. Când vă întoarceți mai târziu, veți găsi, probabil, câteva semințe bune în scrierea dvs., care merită să fie păstrate și extinse.

Gândiți-vă la subiecte despre care vă place să scrieți, cum ar fi călătoriile, sănătatea, fitness și politică, sau chiar întocmiți un jurnal de scriere liberă, pentru a vă dezvolta abilitățile de scriere a conținutului. Cu cât scrieți mai mult, cu atât veți vedea mai bine că se primește scrisul liber și că aveți o abilitate, care se oglindește în alte tipuri de scriere pe care le faceți, indiferent dacă merge vorba de un roman pe care l-ați dorit întotdeauna să-l scrieți, de postările din blog, care vă construiesc site-ul, sau de postările din rețelele de socializare, care vă construiesc comunitatea.

Deși nu este necesar să scrieți despre același subiect în fiecare zi, utilizați scrierea liberă pentru a construi un portofoliu de scriituri, care arată modul în care abilitățile dvs. s-au îmbunătățit în timp și amploarea capacității dvs. de scriere.

Sfatul # 2: Creați o schiță

Unele persoane găsesc o schiță care le îmbunătățește scrisul, în timp ce alții consideră că ea este o piedică care le distruge creativitatea.

Cititorii caută întotdeauna postări complete și coerente. Multor scriitori schița le ajută să includă toate detaliile pe care cititorii lor le doresc. De exemplu, vă puteți gândi la subiectul despre care doriți să scrieți. Apoi, trebuie să scrieți subsubiecte și alte idei care vă susțin teza.

Sfatul # 3: Citiți subiectele despre care doriți să scrieți

Citirea a ceea ce doriți să scrieți, cum ar fi nișa dvs., vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere. Cum?

Cu cât citiți mai mult, cu atât vă înțelegeți mai bine nișa care vă interesează. Când veți citi articolele altor marketeri, scriitori și bloggeri, veți ști cum vorbesc ei despre un anumit subiect legat de nișa dvs. de scriere.

De asemenea, puteți vedea modul în care ei utilizează unele cuvinte, sau limbajul pe care ei îl folosesc pentru a descrie elementele nișei dvs. și modul în care ei structurează propozițiile și paragrafele pentru publicul lor. Aceste lucruri vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de scriere.

Dar și citirea textelor pe oricare altă temă vă ajută să vă îmbunătățiți scrisul. Citirea:

- vă îmbogățește vocabularul
- vă deschide modalități inovatoare de a folosi unele cuvinte
- vă învață diferite stiluri de scriere.

a person makes notes into a notebook

Sfatul # 4: Folosiți cuvinte simple

Folosirea cuvintelor complexe nu face scriitorii să sune mai inteligent. Mai bine păstrați formularea cât mai simplu posibil. Unele domenii folosesc jargonul profesional, care este o prescurtare a unei idei complexe. În marketing, termenii precum ROI și SEO (în marketingul digital) sunt exemple de jargoane împărtășite de cei mai mulți oameni, care citesc texte în acest domeniu. Nefolosirea jargonului dat duce la aceea că trebuie să cheltuiți timp pentru a explica conceptele din paragrafe, care nu adaugă nimic valoros cititorului. În mod similar, nefolosirea termenilor potriviți sugerează că scriitorului îi lipsește credibilitatea. Există o linie fină atunci când merge vorba de utilizarea jargonului și trebuie să înțelegeți bine domeniul dvs., pentru a ști unde se află această linie.

Când merge vorba de lumea online, scrierea la fel trebuie să fie simplă. Nu este nevoie să scrieți bloguri similare cu lucrările de teză. Adevărul este că folosirea cuvintelor simple ajută la câștigarea clienților sau, în unele cazuri, a traficului. Plugin-urile SEO utilizate în mod obișnuit testează nivelul de citire al conținutului dvs., pentru a vă ajuta să vă dezvoltați abilitățile de scriere a conținutului și să ajungeți la publicul dvs.

Data viitoare când veți scrie despre ceva, renunțați la cuvintele complicate și extensive. Păstrați simplitatea, ca și cum ați spune o poveste.

Sfatul # 5: Transmiteți mesajul ușor

Scrisul inteligent este ceea ce caută majoritatea cititorilor. Ei doresc un conținut, care este interesant și transmite mesajul cu ușurință. Cu alte cuvinte, trebuie să evitați cuvintele grele, mai ales atunci când descrieți elementele din povestea dvs. Acest lucru reflectă echilibrul păstrat dintre cuvintele grele și jargonul menționat în sfatul anterior. Aici un maculator ar ajuta foarte mult.

Făceți-vă timp destul pentru a transforma maculatorul în versiunea finală, pe care o trimiteți cititorilor dvs. Poate fi necesar să schimbați ideile, să eliminați unele propoziții complet, să tăiați un paragraf întreg, sau să vă reorganizați scrierea, astfel încât conținutul să fie natural. Însă evitați să aruncați fraze precum „cu alte cuvinte”, pentru că ele vă fac scrisul mai clar.

Sfatul # 6: Scrieți propoziții și paragrafe scurte

Vreți să vă asigurați că publicul dvs. poate citi cu ușurință postările de pe blog? Încercați să scrieți paragrafe cu lungimea de 1-3 propoziții și utilizați titluri și subtitluri, pentru a permite cititorilor să găsească cu ușurință secțiunile care conțin ideea care le-ar putea fi interesantă, fără a fi nevoie să treacă prin conținutul pe care nu îl găsesc valoros.

Acest lucru face ca cititorii dvs. să înțeleagă mai ușor ceea ce doriți să spuneți. Scriitori de succes compun propoziții și paragrafe scurte, deoarece utilizatorii de internet caută informație scurtă. Deci, asigurați-vă că faceți conținutul ușor pentru ochi.

Sfatul # 7: Nu utilizați cuvinte de umplutură

Dacă cuvintele suplimentare nu adaugă valoare unei propoziții, omiteți-le. Totuși folosiți cât mai multe cuvinte pentru a transmite o idee. Dacă sunt prea multe cuvinte, împarteți ideea în 2 bucăți de conținut. Dar nu adăugați cuvinte doar pentru a ajunge la un număr de pagini prestabilit. În prezent, pentru SEO, postările pe blog de aproximativ 2000 de cuvinte depășesc deja limitul unui text scurt. Dacă postarea dvs. este prea scurtă, mai bine adăugați idei care vă îmbunătățesc teza, decât să aruncați cuvinte inutile.

Scriitorii începători pot considera omiterea cuvintelor de umplutură drept provocare. Dar, pe măsură ce scriu în fiecare zi, ei pot prinde cu ușurință aceste cuvinte înainte de publicarea finală. Echilibrarea utilizării cuvintelor este importantă atunci când transmiteți mesajul. Acest lucru poate dura timp, însă el vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile.

a woman makes notes into a tablet

Sfatul # 8: Utilizați instrumente de editare

Ortografia și gramatica slabă sunt cioturile principale ale abilităților de scriere a conținutului. Dacă vă simțiți mai puțin încrezători în abilitățile dvs. de editare, ar trebui să investiți în instrumente de editare. De exemplu, puteți utiliza Grammarly pentru a scrie bloguri, postări pe rețelele de socializare și altele.

Instrumentele de editare vă pot ajuta să vă reglați scrierea. Uneori, este posibil să nu observați unele erori de ortografie, greșeli de gramatică, sau fraze structurate neclar, iar aceste instrumente vă ajută să le eliminați. După ce editați textul cu un instrument, puteți să-l corectați singur, iar apoi prietenii, sau membrii familiei, îi pot oferi un aspect final, pentru a vă asigura că conținutul este bine scris.

Sfatul # 9: Frecventați diferite ateliere de scriere

Puteți alege din mai multe cursuri de marketing de conținut, ateliere de lucru, întâlniri și grupuri de dezvoltare profesională. Alăturarea la astfel de ateliere sau grupuri vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere a conținutului. De exemplu, puteți face parte din grupurile de marketing de conținut din LinkedIn, unde întâlniți scriitori cu aceleași idei. Multe grupuri citesc pe rând texte scrise de alți membri și oferă feedback, astfel învățați atât din propriile greșeli, cât și din cele făcute de ceilalți din grup.

Sfatul # 10: Găsiți-vă prietenul de scriere

Un prieten de scriere este cineva, care scrie împreună cu dvs., vă oferă sprijin și încurajare. Corespondența cu o persoană cu aceleași interese vă ajută să vă perfecționați abilitățile de scriere. În timp ce scrisul pare mai mult ca o activitate solitară, existența unui prieten de scriere încă vă ajută să obțineți feedback asupra scrisului și vă aduce aminte de obiectivele dvs. de scriere.

Puteți vorbi cu prietenii sau colegii și să cereți de la ei un feedback sincer. Apoi, utilizați acest feedback pentru a vă îmbunătăți scrisul.

a young woman is doing copywriting

Sfatul # 11: Nu vă grăbiți să alegeți un titlu

Titlul este primul lucru pe care îl văd cititorii dvs., așa că compuneți-l și lustruiți-l mai mult timp. Iată câteva lucruri pe care le puteți face atunci când compuneți titluri:

- Folosiți cuvinte precum: rapid, unic, strălucitor, ușor, simplu, etc.
- Evidențiați beneficiile lui
- Stabiliți pentru cine este postul dvs.
- Evocați răspunsuri emoționale.

Gânduri finale

Încercând diferite stiluri de scriere, pentru a vă îmbunătăți abilitățile, puteți totuși să vă păstrați propriul stil. În plus, conținutul pe care îl scrieți va reflecta imaginea dvs., fiindcă originalitatea este o virtute obligatorie în scriere. Mai presus de toate, primiți plăcere!

LASĂ-NE UN COMENTARIU