blogs header background

Cum să vă optimizați campaniile de marketing afiliat pentru o performanță optimă?

Aproximativ 84% din editorii de conținut utilizează marketingul afiliat pentru a câștiga trafic suplimentar pe web.

În același timp, 48% dintre comercianții afiliați câștigă 20.000 USD pe an, în timp ce 3% câștigă peste 150.000 USD. Dar acești 3% îi inspiră pe alți să devină comercianți afiliați.

Ce trebuie să faceți este să vă uitați la datele pe care le-ați colectat pentru a găsi un motiv pentru care campaniile dvs. de marketing afiliat nu funcționează la fel de bine cum vă așteptați. Fără suficiente date care pot fi măsurate și analizate, vă bazați pe noroc mai mult decât pe munca grea - și nu acesta este scopul marketingului afiliat.

Pentru a câștiga suficient pentru ca eforturile dvs. să merite, aveți nevoie de traficul potrivit, o ofertă excelentă și o modalitate ușoară de a converti vizitatorii site-ului în clienți plătitori. Trebuie să știți ce funcționează ca să construiți o strategie de afiliere care să aducă rezultatele dorite. Și nu puteți face acest lucru fără urmărirea, colectarea și analizarea datelor. Deoarece tendințele de marketing afiliat se schimbă în fiecare zi, nu puteți crea doar o campanie și să o părăsiți.

Cu toate acestea, recunoaștem că examinarea unor cantități mari de date fără a le înțelege poate fi copleșitoare. Suntem aici pentru a vă ajuta.

în acest articol, veți afla cum puteți optimiza campania folosind datele pe care le-ați adunat.

marketing campaign

Ce puteți optimiza în campaniile dvs. de marketing afiliat?

Campania dvs. de marketing afiliat este alcătuită din mai multe elemente, fiecare cu un rol specific. Vă puteți gândi la campania dvs. ca la o mașină cu mai multe piese și unelte. Angrenajele sunt:

  • Trafic
  • Conţinut
  • Produsul / oferta
  • Pagina de destinație

Pentru o campanie de succes, aveți nevoie de toate aspectele pentru a lucra împreună fără probleme. Uneori, aspectele nu se vor îmbina bine. Asta înseamnă că întreaga campanie ar trebui aruncată? Nu! Ar trebui să verificați fiecare dintre părți și să determinați care cauzează problema.

Poate că traficul dvs. web nu constă în persoanele pe care încercați să le vizați. Sau poate oferta dvs. nu este suficient de clară pentru oameni. Aici datele dvs. vă vor fi utile. După o analiză atentă, veți putea determina la ce trebuie lucrat. După ce găsiți rădăcina problemei, puteți îmbunătăți acel aspect al campaniei dvs. și puteți obține rezultate mai bune.

internet traffic

Trafic către pagini de destinație afiliate

Dacă doriți să câștigați bani prin campaniile dvs. de marketing afiliat, aveți nevoie de trafic web de la publicurile relevante. Trebuie să atrageți oamenii care sunt cel mai probabil interesați să cumpere produsele și serviciile pe care le oferiți. Pentru aceasta, aveți nevoie de trafic de înaltă calitate către site-ul dvs. web.

S-ar putea să credeți că concentrarea pe un public mai larg vă va oferi mai multe clicuri. Dar ce rost are să obții o mulțime de trafic pe site-ul tău, dacă acesta nu se convertește? Dacă principala problemă este traficul de calitate scăzută, este timpul să vă ajustați direcționarea. Să ne uităm la datele dvs. actuale - există segmente de public sau surse de trafic din care obțineți cele mai multe conversii și există locuri în care nu există conversii? Analizând aceste date puteți evidenția domeniile pe care ar trebui să vă concentrați și să alocați fonduri.

Dacă utilizați trafic plătit în afilierea dvs., aruncați o privire asupra datelor care vin. Asigurați-vă că nu plătiți în exces pentru traficul care nu vă oferă suficiente conversii.

content marketing

Conținut în jurul campaniilor afiliate

Ar trebui să vă propuneți să vă mențineți afiliatul în funcțiune cât mai mult timp posibil. Așadar, aveți nevoie de conținut de înaltă calitate, adaptat nevoilor publicului. Marketingul de conținut costă cu 62% mai puțin decât anunțurile, dar poate genera de trei ori mai mulți clienți potențiali (sursă).

Cu toate acestea, dacă puteți vedea că, de obicei, conținutul dvs. este îngropat sub o mulțime de alte articole sau videoclipuri și abia există vreo implicare, va trebui să lucrați la calitatea conținutului dvs. Cel mai important punct pe care ar trebui să-l ai în vedere atunci când îți creezi conținutul este că oamenilor nu le pasă de listele lungi care descriu caracteristicile produsului.

În schimb, vor să știe dacă produsul își poate rezolva problema și cum. În loc să enumerați toate detaliile mici ale fiecărei caracteristici, vorbiți despre avantajele produsului și despre modul în care acesta poate fi utilizat.

Deci, ce tipuri de conținut puteți folosi pentru aceasta?

Recenzii despre produs - Distribuiți lucrurile pe care le faceți și nu vă plac la produs.
Studii de caz - Arătați rezultatele obținute după utilizarea unui anumit produs afiliat.
Tutoriale - Arătați publicului cum ați folosit produsul pentru a obține anumite rezultate.
Pe baza datelor campaniei dvs., puteți afla, de asemenea, ce tip de conținut îi place publicului dvs. și apoi puteți crea mai mult din acesta.

Oferte promovate de marketingul afiliat

Veniturile dvs. sunt direct legate de tipul de ofertă pe care o aveți pentru publicul dvs. Dacă produsul dvs. este exact ceea ce are nevoie publicul dvs. țintă și oferta pe care o aveți pentru ei este clară, ar trebui să fiți clar. Dar ce se întâmplă dacă primiți numeroase clicuri, dar fără conversii?

web pages

Pagini de destinație

Persoanele care fac clic pe linkurile dvs. de afiliere sunt la doar un pas distanță de conversie.

Adică, atâta timp cât pagina de destinație nu le va determina să se îndepărteze. Ați părăsit vreodată o pagină de destinație doar pentru că nu părea de încredere sau pentru că nu ați putut găsi de fapt informațiile de care aveți nevoie?

Dacă vedeți că aveți un volum constant de trafic pe blog, dar nu aveți conversii, este un semn clar că ceva nu funcționează așa cum ar trebui. Dar ce anume?

Primul lucru pe care trebuie să îl verificați este că pagina de destinație nu vă copleșește vizitatorii cu informații. Copia de pe pagina de destinație este prea lungă și detaliată? Ați pus acolo câteva link-uri și butoane care vă distrag atenția cititorilor? Sau poate formularul de încercare este mult prea lung? Dacă oamenii sunt la fel de ocupați ca în zilele noastre, cu cât faci mai rapid și mai ușor conversia oamenilor, cu atât mai bine.

Și în timp ce ne referim la viteză, verificați cât de repede se încarcă și pagina dvs. de destinație - 47% dintre vizitatori se așteaptă ca un site să se încarce în mai puțin de 2 secunde, iar dacă durează mai mult de 3 secunde, atunci 40% dintre utilizatori pur și simplu abandonează site-ul.

Există mai multe elemente mai mici pe care le puteți analiza și îmbunătăți și pe paginile dvs. de destinație: butoanele CTA, culorile, poziționarea sau titlurile și copierea. Funcțiile de testare A / B sunt utile în special pentru această sarcină. Cu această metodă, puteți afla care dintre diferitele dvs. CTA-uri sau oferte convertesc mai bine și astfel puteți crea campanii de succes.

Datele din campaniile dvs. afiliate reprezintă o mină de aur de informații. Nu numai că îl puteți folosi pentru a afla ce funcționează bine pentru afacerea dvs. și cum vă puteți îmbunătăți campaniile, dar puteți, de asemenea, să identificați domenii problematice.

LASĂ-NE UN COMENTARIU