blogs header background

De ce contează empatia în comunicare și cum poate fi încurajată empatia la locul de muncă

Există o varietate de motive pentru care acest subiect este discutat, dar unul dintre cele mai importante pare să fie sentimentele angajaților de a fi suprasolicitați și neapreciați. În timp ce companiile se luptă să păstreze angajații, multe persoane trec cu vederea o opțiune simplă.


Empatia este o disciplină vitală pe care o puteți folosi pentru a stimula retenția angajaților, implicarea, incluziunea, inovația, echilibrul muncă-viață, cooperarea și bunăstarea mentală, toate în același timp. Și de ce nu ai folosi un instrument care te-ar putea ajuta cu toate aceste lucruri? Să discutăm de ce empatia va fi cea mai importantă trăsătură de conducere în 2022 și nu numai.


Empatia este cea mai importantă abilitate entru personele ce conduc o echipă, potrivit unei cercetări recente. Ea este cel mai important indicator al succesului la locul de muncă, potrivit Forbes. Dacă o persoană se simte sau nu auzită și respectată la locul de muncă are un impact semnificativ asupra capacității sale de a se realiza personal cât și profesională.


Când se ia în considerare aplicarea empatiei la locul de muncă, există trei lucruri cheie de luat în considerare:

  • Empatia este revărsarea unui lider sănătos.
  • Empatia permite ca obiectivul tău să fie condus de inovație
  • Empatia este esențială pentru ca oamenii să se recupereze de la o problemă personală.

empathy

Empatia joacă un rol important în obținerea rezultatelot pozitive

Cu toate acestea, atunci când trecem prin momente dificile, ne confruntăm cu epuizare sau ne luptăm să găsim satisfacție la locul de muncă, empatia poate fi un remediu puternic care contribuie la experiențe grozave pentru munca în echipă. Empatia are mai multe efecte pozitive majore, potrivit unui nou studiu Catalyst pe 889 de angajați:

- Inovație -Când oamenii au raportat că liderii lor sunt empatici, au fost mai predispuși să raporteze că sunt capabili să fie inovatori - 61% dintre angajați, comparativ cu doar 13% dintre angajații cu lideri mai puțin empatici.

- Implicare - Doar 32% dintre angajații care au primit mai puțină empatie de la liderii lor au raportat că se simt impllicați, comparativ cu 76% dintre cei care au experimentat mai multă empatie.

- Retenție - 57% dintre femei albe și 62% dintre femeile de culoare au spus că este puțin probabil să se gândească să-și părăsească companiile atunci când au simțit că circumstanțele lor de viață sunt respectate și apreciate de companiile lor. Cu toate acestea, atunci când nu au simțit acel nivel de valoare sau respect pentru circumstanțele lor de viață, doar 14% și 30% dintre femei albe și, respectiv, femeile de culoare au spus că este puțin probabil să ia în considerare plecarea.

- Incluziune. 50% dintre persoanele cu lideri de echipă sau manageri empatici au raportat că locul lor de muncă este inclusiv, comparativ cu doar 17% dintre cei cu conducere mai puțin empatică.

- Echilibru între Muncă-Viață. Când oamenii au simțit că liderii lor sunt mai empatici, 86% au raportat că sunt capabili să navigheze în cerințele muncii și vieții lor—jonglând cu succes obligațiile personale, familiale și de muncă. Acest lucru este comparat cu 60% dintre cei care au perceput mai puțină empatie.

empathy


Câteva modalități de a arăta o conducere mai empatică


Conducerea empatică poate veni într-o varietate de forme și dimensiuni. Pentru a demonstra empatie mai profundă la locul de muncă și cu colegii lor și rapoarte directe, se recomandă liderilor să ia următoarele măsuri.


1. Fiți atenți la semnele de epuizare a altor persoane.

Burnout-ul la locul de muncă este o problemă serioasă în zilele noastre și este mai probabil să apară în perioadele de stres și presiune ridicate. Multe persoane sunt stresate, lucrează mai multe ore decât oricând și consideră că este imposibil să-și împartă munca și viața personală.

Liderii care sunt buni la conducerea empatică pot observa indicatori de suprasolicitare în alții înainte de a deveni o problemă care duce la dezangajare sau cifră de afaceri. Acest lucru ar putea implica petrecerea a câteva minute în plus în fiecare săptămână, verificând membrii echipei pentru a vedea cum se descurcă cu volumul de muncă actual și asistându-i în recuperarea de la muncă excesivă.

2. Demonstrați grijă profundă pentru nevoile, aspirațiile și obiectivele altor persoane.

Lucrul pentru a înțelege nevoile și aspirațiile individuale ale fiecărui membru al echipei, precum și modul de a potrivi cel mai bine sarcinile de muncă pentru a contribui atât la performanță, cât și la satisfacția angajaților, face parte din conducerea cu empatie. Când membrii echipei își dau seama că managerul lor îi onorează în acest fel, devin mai implicați și mai dispuși să meargă mai sus și mai departe.


3. Demonstrați dorința de a ajuta un angajat cu probleme personale.

Distincțiile dintre muncă și viața personală se estompează. Liderii empatici recunosc că angajații lor sunt persoane dinamice care se ocupă de probleme personale, îndeplinindu-și în același timp obligațiile profesionale. Ei înțeleg că face parte din responsabilitatea lor de a conduce și de a ajuta acei membri ai echipei care au nevoie.


Menținerea liniilor deschise de comunicare și promovarea transparenței sunt modalități importante de a promova siguranța psihologică și de a face membrii echipei să se simtă confortabil împărtășind atunci când este nevoie.


4. Când alții dezvăluie o pierdere personală, fiți compătimitori.

Prieteniile autentice și conexiunile la locul de muncă sunt importante, iar conducerea empatică este o abilitate pe care managerii o pot folosi pentru a forma legături cu persoanele pe care au onoarea de a le conduce. Cu toții am suferit pierderi personale, așa că, chiar dacă nu înțelegem pierderea exactă prin care trece membrul echipei noastre, putem arăta empatie și îi putem anunța că nu sunt singuri.

empatie


Cum pot companiile să stimuleze empatia la locul de muncă?

Unii lideri sunt mai emfatici prin natura lor decât alții, oferindu-le un avantaj față de colegii lor care se luptă să comunice empatie. Majoritatea liderilor sunt la mijloc și sunt empatici într-o oarecare măsură.

Din fericire, nu este o caracteristică permanentă. Conducerea empatică este ceva ce poate fi învățat. Liderii își pot dezvolta și îmbunătăți abilitățile de empatie prin coaching, instruire sau oportunități și inițiative de dezvoltare, dacă li se acordă timp și sprijin adecvat.

Într-o serie de moduri de bază, organizațiile și liderii de resurse umane pot sprijini un loc de muncă mai empatic și pot ajuta managerii să-și îmbunătățească abilitățile de empatie.


- Pentru a demonstra importanța empatiei la locul de muncă, vorbiți despre asta.

La locul de muncă de astăzi, abilitățile interpersonale, cum ar fi ascultarea, îngrijirea și dezvoltarea oamenilor, sunt la fel de vitale ca și abilitățile orientate spre sarcini, cum ar fi monitorizarea și planificarea. Spune-le clar liderilor că empatia este importantă.


- Învațați colegii sau angajații cum să asculte unii pe alții.

Liderii de echipă trebuie să fie ascultători buni, instruiți în abilități de ascultare activă, care să-i anunțe pe ceilalți că sunt auziți și să-și exprime conștientizarea grijilor și Problemelor pentru a-i înțelege pe ceilalți și a simți ceea ce simt.


- Încurajați-i pe ceilalți să se gândească la lucruri din perspective diferite.

Managerii ar trebui să se pună întotdeauna în pielea subordonaților lor. Aceasta include supraveghetorii care iau în considerare experiențele sau opiniile personale ale angajaților lor. Poate fi folosit și pentru rezolvarea problemelor, gestionarea dezacordurilor și promovarea inovației.


- Compasiunea este o virtute de cultivat.

Susțineți liderii de echipă care sunt preocupați de modul în care se simt ceilalți și care se gândesc la impactul deciziilor lor asupra membrilor echipei, clienților și comunităților. Acordați timp pentru gândire și reacție plină de compasiune în plus față de declarația de valori standard.


- Sprijiniți liderii care pot gândi global.

Pentru persoanele care lucrează în afaceri globale sau Interculturale, capacitatea de a fi lideri plini de compasiune care pot colabora peste granițe este foarte vitală. Inteligența culturală și capacitatea de a înțelege oameni cu perspective și experiențe foarte diferite sunt necesare pentru a conduce o echipă multiculturală.

empatie


Nota finală:

Empatia promovează culturi interpersonale și corporative pozitive, precum și rezultate de conducere. Empatia nu este o abilitate nouă, dar a căpătat o nouă semnificație, după cum demonstrează noile studii. Empatia este capacitatea de conducere care trebuie cultivată și de a demonstră acum, precum și pe viitor.

Vă dorim sa fiți mereu apreciați la adevarata dvs valoare! Iar pentru a vedea cum conducrea, echipa Managerilor, si lideriii de echipe/departamente Moldova USA Link System demonstrează empatie, dați-ne un follow pe Instagram!

LASĂ-NE UN COMENTARIU