blogs header background

Loialitatea clienților: metode de ameliorare

57% dintre proprietarii de întreprinderi mici spun că relația cu clienții lor este ceea ce determină loialitatea, potrivit Braun Research.

Acești proprietari de afaceri au dreptate. Relațiile îi inspiră pe clienți să cumpere.

Atrageți atenția la aceste top cinci metode de a crește loialitatea clienților față de afacerea dvs.:

1. Faceți din serviciul clienți o prioritate - chiar și pe rețelele sociale

customer support

Șaptezeci și șase la sută dintre consumatori consideră că serviciul pentru clienți al unei companii este o reflectare a cât de mult apreciază clienții, conform sondajului privind experiența consumatorilor din 2020. Dacă doriți clienți fideli, serviciul clienți este o necesitate. Aceasta înseamnă că personalul din magazin trebuie să fie prietenos, util și eficient; echipa dvs. de asistență pentru clienți ar trebui să fie ușor accesibilă și capabilă să rezolve problemele în timp restrâns; iar afacerea dvs. ar trebui să funcționeze pentru a răspunde rapid la întrebări - chiar și pe social media. Cercetările arată că clienții doresc servicii prin intermediul rețelelor sociale și așteaptă un răspuns rapid. Patruzeci și două la sută dintre consumatori așteaptă un răspuns pe rețelele de socializare în decurs de o oră, iar alți 32 la sută așteaptă un răspuns în termen de 30 de minute.

2. Recompensați-vă clienții

gift cards

Una dintre cele mai bune modalități de a-i face pe clienți să revină este de a-i recompensa pentru loialitatea lor. Configurați un program de loialitate care oferă clienților reduceri, cadouri și oferte exclusive. Cercetările arată că 76% dintre femei și 72% dintre bărbați sunt susceptibile să cumpere la o afacere care oferă un program de loialitate, potrivit CrowdTwist. De ce funcționează programele de loialitate? Clienții vor să se simtă apreciați. La urma urmei, ei pot alege să-și cheltuiască banii oriunde dar au ales afacerea dvs. Acesta nu este un gest mic, așa că ar trebui să vă întoarceți favoarea printr-un program de loialitate.

3. Cereți sfaturi și ascultați de ele

client feedback

Uneori, companiile reacționează la feedback-ul clienților cu ignoranță. Nu vor să asculte sfaturi valoroase - mai ales dacă este ceva ce nu vor să audă. Fiecare companie ar trebui să depună eforturi pentru a colecta feedback de la clienți și a-l asculta. De exemplu, dacă clienții se plâng pe aspectul slab al magazinului dvs., înnoiți-l. Odată ce îmbunătățirea este completă, notificați clienții. Este o modalitate excelentă de a le arăta clienților că nu numai că le citiți feedback-ul, ci și că acționați în funcție de acesta.

4. Oferiți facilități

customer experience

Faceți viața mai ușoară pentru clienții dvs. și aceștia vor reveni în continuare. Gândiți-vă cum puteți face experiența clientului mai simplă sau mai rapidă. Luați în considerare eficientizarea procesului de plată, astfel încât clienții să poată intra și ieși, să răspundă la întrebări de pe rețelele sociale, mai degrabă decât să-i forțeze pe clienți să treacă printr-un labirint automat de meniuri prin telefon și să ofere facturare automată.

5. Nu cereți doar bani

connection

Conduceți o afacere. Vânzarea unui produs sau serviciu este ceea ce vă permite să vă achitați cheltuielile personale. Dar, dacă contactați clienții dvs. numai atunci când doriți ca aceștia să cumpere ceva, veți avea probleme cu păstrarea acestora pe termen lung. Luați în considerare găzduirea unui eveniment de apreciere a clienților pentru a vă arăta recunoștința, pentru a le trimite link-uri către articole utile pe blogul dvs. sau pentru a prezenta o organizație caritabilă locală pe care o susține afacerea dvs. Ideea este să vă conectați cu clienții dvs. în mod regulat, fără a cere în mod regulat bani.

În afară de punctele menționate mai sus, calitatea, adresarea clienților după numele lor și accesibilitatea sunt încă câteva lucruri care funcționează în moduri evidente pentru a crește loialitatea clienților. Clienții își amintesc cum încep și se termină conversațiile cu o organizație. Faceți lucrurile mai directe și mai ușoare. Loialitatea va urma automat.

Care este secretul dvs. pentru fidelizarea clienților? Cum îi faceți pe clienți să devină loiali mărcii dvs.? Împărtășiți sfaturile dvs. cu alții.

LASĂ-NE UN COMENTARIU