blogs header background

Luptăm cu istovirea brand-ului

Pe lîngă epidemia globală Covid-19, specialiștii în marketing se confruntă cu o altă epidemie: „Cum să lupți împotriva istovirii brand-ului?”

Mulți s-au săturat să lucreze de acasă, cu o buclă interminabilă de apeluri Zoom. În acest timp, încearcă să se gândească la modalități noi, mai bune, de care brandurile lor pot avea succes în acest nou mediu.

Dar acesta este momentul în care brand-urile trebuie să capete noi forțe pentru a face față provocării, atunci când consumatorii lor fideli se bazează cel mai mult pe ei, acolo, unde încrederea și fiabilitatea contează mai mult ca oricând.

Deci, cum poți „combate istovirea brand-ului” în următoarele luni? Iată o listă de idei care îți va însufla energie și entuziasm:

Inovație în produs

innovation

Dacă v-ați gîndit vreodată să ieșiți din zona de comfort, acum este timpul. În timpul primului val Covid-19, am văzut restaurantele și comercianții cu amănuntul ridicându-se la provocare cu „servicii touch-free”. Mărci consacrate precum Peloton au implementat încercări gratuite ale claselor lor online pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii și a crea noi oportunități pentru clienți. Acest lucru a funcționat destul de bine pentru ei, deoarece stocul lor a crescut de aproape cinci ori de la începutul anului, iar cererea de produs este mai mare decât oferta.

Cum poate inova produsul sau serviciul dvs. modul în care este livrat sau accesat? Am văzut nenumărate organizații din domeniul sănătății care își actualizează serviciile de telemedicină pentru a oferi întâlniri virtuale și consiliere telefonică pacienților din toate categoriile.

Examinați operațiunile de marcă

De la ore de funcționare până la modul în care promisiunea dvs. de brand este îndeplinită, specialiștii în marketing trebuie să se așeze pe locul consumatorilor și să analizeze fiecare detaliu al accesului, livrării serviciilor și experienței (virtuale) a clienților. Consumatorii sunt mai predispuși să-și anuleze programările și să amâne achizițiile în timpul pandemiei. Marketerii vor trebui să găsească noi modalități de a le angaja și de a le converti.

Comunicări online

Site-ul dvs. și alte comunicări online sunt vitale acum și în viitorul previzibil. Din punct de vedere al mărcii, este esențial să evaluați modul în care site-ul dvs. a fost utilizat în timpul primului val și îmbunătățirile pe care le doriți sau le veți face în timpul apropiat. Este momentul să vă auditați strategia de conținut și să dezvoltați un plan de răspuns pentru a aborda situațiile noi care vor apărea în organizația dvs. Verificați viteza, timpul de încărcare, capacitatea de răspuns mobilă și alte elemente tehnice ale site-ului dvs. pentru a asigura o experiență pozitivă a utilizatorului.

Comunicări interne

Cel mai important public cu care să comunicați în timpul acestei pandemii sunt angajații dvs. Este imperativ ca părțile interesate să cunoască mai întâi subiectele legate de procedurile de siguranță existente pentru protecția acestora, precum și noile servicii și idei pe care le oferiți clienților.

Angajații vor să știe dacă organizația dvs. va supraviețui furtunii și dacă vor putea păstra locurile sale de muncă. Deși nu poți suprapromite, îi poți asigura cu încredere că faci tot ce poți pentru a avea succes în timpul crizei în curs. Toată planificarea brand-ului va crea percepții pozitive în rândul angajaților că organizația rămâne și gândește rațional și reacționează momentan la situația globală.

CRM

CRM

În mod surprinzător, studiile au arătat că în timpul primului val, consumatorii erau mai deschiși să primească comunicări personalizate, cum ar fi e-mailuri, mesaje text și poștă directă. De fapt, acestea au fost canalele cele mai bine cotate pentru a ajunge la consumatori. Acest lucru le permite să își ajute serviciile și să se convertească la achiziții. Acest lucru este deosebit de important în asistența medicală, unde pacienții doresc să știe că îi ajutați să-și gestioneze îngrijirea, oferind în același timp modalități mai ușoare de programare.

Istovirea brand-ului este reală, deoarece specialiștii în marketing sunt extrem de îngrijorați în privintța succesului brand-urilor lor în timpul acestei pandemii. Pe măsură ce ne pregătim pentru mai multe apeluri Zoom și echilibrăm beneficiile și provocările de a lucra de acasă, ne putem pregăti brand-urile prin a fi inventivi, rezistenți și proactivi în planificarea noastră.

LASĂ-NE UN COMENTARIU