Povestirea a jucat întotdeauna un rol important în campaniile de marketing de succes.
Toată lumea își amintește primul comercial Apple „1984”, lansat în timpul Super Bowl. Anunțul a început cu o tânără care a încălcat codurile societății și a eliberat omenirea de dictatura Big Brother. Chiar dacă nu ați înțeles semnificația mai profundă a anunțului în acel moment, probabil că v-a făcut să simțiți ceva și, mai important, a comunicat cu succes despre ce este vorba Apple - o companie care nu se teme să conteste statutul quo.
Prin comercialul „1984”, după cum a demonstrat Apple acum trei decenii, poveștile oferă context și sens, sunt relatabile și emoționante. Deoarece vă permite să creați o conexiune, povestirea ar trebui să fie în centrul oricărei strategii de socializare. Oamenii doresc ca întreprinderile să le reprezinte valorile și să-i simbolizeze obiectivele. Fiecare poveste este unică, iar capacitatea de a comunica în mod eficient propria dvs. este extrem de valoroasă.
În acest articol vom enumera câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă creați propria narațiune și să o comunicați cu succes prin Instagram.
Definiți mesajul
Încercați să definiți într-o singură propoziție sau mai puțin, care este narațiunea brand-ului dvs. Vă puteți inspira din declarația misiunii sau valorile pentru a vă defini narațiunea. Patagonia este un exemplu excelent de brand care folosește povestirea pentru a-și prezenta brandul. Compania este specializată în îmbrăcăminte și accesorii durabile în aer liber. Într-un efort de a crea coeziune între produsele lor și valorile lor, ei postează imagini frumoase de înaltă calitate ale naturii, cu legende puternice care susțin valorile menționate.
Împărțiți povestiri despre oameni reali
Indiferent dacă este vorba de introducerea angajaților dvs. sau de împărtășirea experienței unui client, arta de a folosi povești despre oameni reali va fi pe placul adepților dvs. Doar conținut real autentic în Instagram. Această abordare oferă clienților noștri informații despre cine este publicul dvs. și despre tipul de comunitate cu care vor interacționa dacă vor deveni unul dintre clienții dvs. Airbnb a început recent #AirbnbExperience care promovează activitățile pe care călătorii le pot lua cu localnicii. Această campanie este excelentă din mai multe motive, permite companiei să-și comunice narațiunea, la urma urmei, ei se ocupă de experiențe unice și aventuri incitante din întreaga lume, împărtășesc povești convingătoare ale vieții localnicilor și arată valoarea serviciului pe care îl oferă într-un mod foarte vizual și estetic. La fel cum face Airbnb, creați-vă propriul hashtag de marcă pentru a împărtăși povestea companiei dvs. Aceasta vă va ajuta să vă organizați conținutul și să permiteți utilizatorilor Instagram să îl urmărească.
Urmăriți content-ul generat de utilizatori
Brand-urile nu ar fi brand-uri fără clienții lor, deci este corect să le lăsați să participe la povestirea dvs. Dacă marca dvs. nu este etichetată de clienți, verificați cele mai populare hashtaguri din industria dvs. și refaceți o parte din conținutul pe care îl găsiți. Amintiți-vă doar dacă urmați să luați această rută, trebuie să acordați întotdeauna credit proprietarului inițial. Cele mai bune practici ar sugera să contactați proprietarul unui conținut și să cereți permisiunea să îl utilizați.
Oferiți accesul clienților dvs. în spatele scenei
Cine nu ar vrea să știe cum funcționează unele dintre cele mai bune brand-uri după culise? Sau cum este să fii angajat al unei companii cu o cultură de birou excelentă? Aceasta este o modalitate excelentă de a consolida autenticitatea. Puteți decide când și unde, precum și tonul pe care doriți să îl utilizați în conținutul pe care îl distribuiți, amuzant și spiritual sau profesional și tehnic, vă puteți concentra doar asupra a ceea ce doriți să știe clienții dvs. despre personalitatea brand-ului dvs.
Concluzii
Dacă trebuie să vă amintiți un lucru (de fapt trei) despre implementarea unei strategii Instagram folosind povestiri, amintiți-vă acest lucru:
- Fiți sinceri cu privire la cine sunteți și definiți un mesaj clar care va fi comunicat prin fiecare conținut pe care îl postați;
- Conectați-vă cu utilizatori la nivel emoțional;
- Creați o călătorie narativă imaginară, fie vizual, fie verbal, în care utilizatorii participă la o experiență.
Doriți una dintre cele mai bune agenții de marketing digital care să vă ajute să vă ridicați strategia de socializare? Contactați-ne pentru a programa o consultație absolut gratis.
LASĂ-NE UN COMENTARIU