blogs header background

Predicții pentru comerțul online 2021

Odată cu pandemia Covid-19 mulți comercianți cu amănuntul au trebuit să-și accelereze transformarea digitală pentru a ajunge la clienți și a se distinge din mulțime.

Cum se va schimba acest lucru în 2021? Iată ceea ce ar putea însemna anul viitor pentru comerț online.

Previziuni pentru comerțul online în 2021

Investire în comerțul electronic

Vom vedea o grabă să investim în afaceri legate de comerțul electronic. Acest lucru înseamnă, în mod firesc, că vom vedea atât evaluările și investițiile proaste în acest an, cât și investițiile profitabile ca rezultat.

Serviciile contact-less

Împreună cu o accelerare generală a transformării digitale, pandemia va avea un impact specific asupra călătoriei clienților. Deja, organizațiile și-au adaptat operațiunile pentru limitarea interacțiunilor față în față, iar multe dintre aceste adaptări sunt susceptibile să rămână pe termen lung datorită comodității pe care le oferă. Din ce în ce mai mult, vom vedea companiile să dezvolte abordări pentru servirea clienților cu interacțiune fizică zero și să promoveze aceste servicii „fără atingere” ca un diferențiator competitiv.

AI va juca un rol mai mare

Lipsa automatizării a încetinit comercianții cu amănuntul în timpul pandemiei, aproape 80% trebuind să crească intervenția manuală ca răspuns la fluctuația cererii și ofertei. În 2021, comercianții cu amănuntul vor trebui să adopte AI pentru a ține pasul cu aceste schimbări imprevizibile ale cererii. Înțelegând schimbările continue ale comportamentului consumatorului sau modul în care se schimbă viața de zi cu zi pe măsură ce se lansează un vaccin, comercianții cu amănuntul vor avea nevoie de lanțuri de aprovizionare suficient de flexibile pentru a ține pasul. AI poate fi utilizat pentru decizii inteligente cu privire la orice, de la aprovizionarea cu articole într-un termen scurt până la stabilirea de noi planuri logistice. Cu toate acestea, trebuie să gândească strategic atunci când investesc în AI. Gândindu-se cu atenție exact unde vor să facă schimbări și să se asigure că ajută la îndeplinirea obiectivelor de afaceri, mai degrabă decât doar pentru a îndeplini un scop limitat.

Personalizarea va fi de bază

Trecerea la canalele online înseamnă, de asemenea, că întreprinderile pot oferi clienților o experiență mai personalizată, inclusiv comunicări, reduceri și oferte bazate pe profilul lor sau achizițiile anterioare. Micro-comercianții agili, cum ar fi mărcile mici, etice și locale, se vor descurca bine pe măsură ce adoptă mai multe instrumente digitale pentru a construi și a vinde către o comunitate online cu aceeași idee. Companiile, cum ar fi de luat masa, vor putea, de asemenea, să ofere clienților lor mai multe opțiuni de îndeplinire a comenzilor, care ar putea include jucători mari. De multe ori acest lucru înseamnă costuri mai mari pentru companie, deci alternativa este îndeplinirea din partea companiei în sine la un cost mai mic. Oricum ar fi, vom vedea clienții motivați cu oferte de valoare adăugată, cum ar fi puncte de loialitate suplimentare sau o reducere la următoarea comandă pentru alegerea unei opțiuni de îndeplinire.

Verificarea identității va fi importantă

Deoarece milioane au fost forțați online să acceseze servicii medicale și financiare, să cumpere produse alimentare și să consume divertisment, accentul din 2021 și nu numai se va îndrepta spre verificarea identităților pentru imensele zone de conturi digitale care sunt create în fiecare zi - în special în acele industrii care se joacă din urmă. Trecerea către verificarea identității ca un motor strategic cheie pentru organizațiile care trebuie să îndeplinească cerințele de reglementare, să prevină frauda și să creeze încredere online, este o prioritate importantă și continuă pentru a proteja succesul pe termen lung. Acest lucru va însemna construirea încrederii în rândul consumatorilor și punerea în aplicare a celor mai bune tehnologii și procese pentru a valida faptul că fiecare client este cine spune că este de fiecare dată.

Retailerii vor investi în realitatea augmentată

Ceea ce ar fi putut fi considerat, până acum, o caracteristică „plăcută de a avea” pe magazinele online ale retailerilor, realitatea augmentată devine rapid un „must-have” în urma pandemiei. Tactica de cumpărare online din magazin nu a fost disponibilă pentru consumatori în mare parte din 2020, ceea ce înseamnă că ușile digitale trebuie acum deschise pentru produsele care au fost considerate în mod tradițional „ceva ce nu ați putut cumpăra înainte de a o vedea personal. . Realitatea mărită este răspunsul virtual pe care trebuie să îl încercați înainte de a cumpăra și va fi cheia pentru sprijinirea deciziilor de cumpărare, așa că așteptați să vedeți din ce în ce mai multe mărci care o vor integra în strategia lor de comerț electronic în 2021; vestiarele virtuale pentru mărcile de modă, aplicațiile de încercare pentru produse cosmetice și plasarea 3D pentru mobilier și design interior vor deveni și mai răspândite.

Retailerii vor trebui să ofere experiențe inovatoare clienților

Anul acesta tehnologia a fost mai importantă decât oricând în sectorul comerțului cu amănuntul, dar ne așteptăm ca rolul său să se extindă și mai mult în 2021. Tehnologia de personalizare - cum ar fi vânzarea ghidată inteligentă, chatbots și alte instrumente online - va deveni mai sofisticată. Alte măsuri pentru a face experiența clientului mai atrăgătoare vor figura, de asemenea, într-un mod vizibil, inclusiv procesele de checkout mai rapide, vânzarea încrucișată, comandarea vocală și conținutul video concepute pentru a stimula clienții - cum ar fi cursuri de gimnastică virtuală sau lecții de gătit. În esență, inovația este de a oferi clienților inspirația care le lipsește, deoarece există mai puține motive pentru a vizita magazinele fizice: dacă un brand poate declanșa cu adevărat imaginația potențialilor clienți, ei vor oferi ceva diferit, ceva mai experiențial.

Să vedem ce ne aduce 2021! În caz dacă aveți întrebări în privința la strategii de marketing și web-design pentru 2021, puteți contacta specialiștii USA Link System 24/7.

LASĂ-NE UN COMENTARIU