blogs header background

Rebranding: riscuri și avantaje

Cu atât de multe canale de marketing online disponibile astăzi, procesul de rebranding a imaginii companiei dvs. a devenit mai complex.

Pe lângă actualizarea siglei pe site-ul dvs., va trebui probabil să o actualizați în mai multe aplicații online diferite. Există o listă lungă de actualizări suplimentare și plictisitoare care trebuie finalizate în toate aplicațiile dvs. online. Aceste actualizări trebuie, de asemenea, finalizate în timp util și trebuie comunicate în mod clar clienților existenți și potențiali pentru a evita orice confuzie sau inconsecvență.

E TIMPUL PENTRU UN REBRANDING?

Acestea fiind spuse, există momente în care un rebranding este de folos. Cu o strategie cuprinzătoare de rebranding și ajutorul unor strategi de marcă cu experiență, procesul de rebranding poate fi ușor și eficient. Cu toate acestea, este important să înțelegem avantajele și dezavantajele rebrandingului. De asemenea, este esențial să recunoaștem importanța unei strategii de rebranding atent dezvoltate, pe lângă faptul că aveți un calendar bine organizat pentru implementarea procesului de rebranding. Puteți, de asemenea, să vă evaluați motivele pentru rebranding și dacă are sens să parcurgeți procesul.

REBRANDING: AVANTAJE

pros

Efectele pozitive ale rebranding-ului unei companii sunt destul de clare. La urma urmei, scopul unui rebranding este de a vă îmbunătăți imaginea într-unul sau mai multe moduri, cu scopul de a deveni mai relevant, mai competitiv și mai profitabil pe piața dvs. țintă. Dacă nu există multe rezultate pozitive ale rebranding-ului, atunci de ce ar cheltui cineva timpul sau efortul pentru a trece prin el?

1. ATRAGEȚI CLIENȚI NOI

După ce ați fost pe piață de ceva timp, imaginea și mesajul companiei dvs. au devenit stagnante și poate chiar irelevante pentru publicul dvs. Deși obiectivele și misiunea dvs. ca companie s-ar putea să se fi adaptat în timp la nevoile și provocările unice ale clienților dvs., este posibil ca marca dvs. să nu mai reflecte clar acest lucru. Prin redenumirea imaginii, a personalității companiei sau a publicului țintă, puteți atrage clienți noi și reaprinde interesul publicului dvs. existent.

2. REALIZAȚI OBIECTIVE NOI

Un alt beneficiu pentru rebranding este că puteți schimba în mod semnificativ accentul eforturilor, permițându-vă să atingeți noi obiective. Unele dintre noile dvs. obiective pot fi dezvoltarea de produse noi sau îmbunătățirea celor existente. Sau, puteți decide ca angajații dvs. să se implice mai mult în pledoaria în numele companiei dvs., caz în care un rebrand este o scuză excelentă pentru a implica pe toți cei din companie.

3. CREȘTEREA ANGAJAMENTULUI

Ori de câte ori adăugați ceva nou și interesant liniei dvs. de produse sau faceți o schimbare a mărcii dvs., aveți ocazia să faceți o mare presiune. Puteți folosi un rebrand ca o șansă de a face oamenii să vorbească despre compania dvs. pe social media. În loc să vă temeți de schimbare, puteți arăta clienților existenți și potențiali ce este grozav la schimbările pe care le faceți și de ce le faceți.

4. MESAJE STREAMLINE

Undeva de-a lungul liniei, mesajul și marca dvs. s-ar putea să fie diluate sau inconsistente. Un rebranding oferă posibilitatea de a readuce totul în centrul atenției.

REBRANDING: RISCURI

cons

Partea dificilă a rebranding-ului companiei dvs. este că aceasta implică schimbarea și dintr-o dată. Acest lucru nu este niciodată ușor pentru o companie, angajați sau clienți. Când lucrurile nu merg așa cum a fost planificat, există câteva probleme posibile care ar putea rezulta.

1. CONFUZIA ADUCE HAOS

Schimbarea este înfricoșătoare, în principal pentru că nimeni nu știe cu siguranță care va fi rezultatul final. Oamenii pot deveni ușor confuzi sau frustrați ori de câte ori se produce o schimbare. Publicând comunicate de presă, postând anunțuri pe rețelele de socializare și trimitând buletine informative prin e-mail, puteți informa pe toată lumea despre ce se întâmplă. Comunicarea este absolut crucială în timpul unui proiect de rebranding.

2. PUTEȚI PIERDE CLIENȚI

Dacă o strategie adecvată de rebranding nu este construită și implementată în mod corect, riscați să pierdeți unii dintre clienții dvs. existenți. Din păcate, chiar dacă faci totul bine, există totuși posibilitatea de a pierde clienți. De ce? Oamenilor nu le place schimbarea. Explicând în mod clar motivele pentru rebrand și rămânând fidel valorilor dvs. și conștient de nevoile clienților dvs., puteți minimiza riscul de a pierde clienți de lungă durată.

3. FIȚI PREGĂTIȚI SĂ CHELTUIȚI CEVA BANI

Când vă gândiți la o strategie de rebranding, fiți pregătiți să cheltuiți niște bani. Fiți pregătit să cheltuiți bani pentru dezvoltarea unei strategii creative de rebranding, conținut nou, design grafic, precum și campanii de marketing și publicitate pentru a vă susține proiectul. Deși există modalități de a economisi bani în timpul unui rebranding, merită cu siguranță să investiți niște bani pentru a vă asigura că se face eficient.

Când ați terminat corect, remarcarea unei companii merită totul. Cu toate acestea, este important să fiți clar despre ceea ce sperați să realizați înainte de a începe și să fiți cât mai transparent posibil pe tot parcursul tranziției. Clienții dvs. vor dori să audă cum merge, așa că asigurați-vă că îi țineți la curent.

LASĂ-NE UN COMENTARIU