blogs header background

Strategie de marketing digital pentru 2021.

Când ați analizat ultima dată strategia dvs. de marketing digital pentru 2021?

Marketingul digital a parcurs un drum lung în ultimii cinci ani. Strategia dvs. de marketing pentru conținut digital joacă un rol important. Companiile încearcă și testează continuu noi tehnici pentru a atrage publicul țintă.

Iată câțiva dintre factorii semnificativi care vă pot ajuta afacerea online să construiască o strategie eficientă de marketing digital în 2021.

digital marketing

Concentrați-vă pe personalizare pentru strategia dvs. de marketing digital

În trecut, conținutul de marketing a fost produs pentru consumul în masă pentru milioane de telespectatori. A fost ușor și rapid de produs și nu a costat foarte mult. Cu toate acestea, îi lipsea o notă personală. Clienții dvs. existenți, potențialii clienți și alții care nu aveau să cumpere produsele dvs. au primit același tip de mesagerie.

Marketingul bazat pe date schimbă toate acestea. Astăzi, vă puteți personaliza conținutul de marketing pe baza interacțiunilor pe care le-ați avut cu vizitatorii și clienții.

Specialiștii în marketing trebuie să caute modalități de a personaliza fiecare mesaj către potențialii clienți. Puteți face acest lucru aprofundând analiza și înțelegând datele demografice, categoriile de afinitate, comportamentul trecut și segmentele de pe piață.

Dacă doriți să vă uitați la exemple bune de personalizare, luați în considerare Netflix, Amazon și YouTube. Aceste platforme afișează produse și servicii utilizatorilor pe baza preferințelor lor din trecut.
O modalitate excelentă de a începe personalizarea este împărțirea publicului și a vizitatorilor site-ului în grupuri pe baza acțiunilor lor. Utilizatorii pot fi separați în funcție de achizițiile pentru prima dată, de coșurile abandonate, de achizițiile repetate și de vizualizările de pagină fără conversie. Apoi le puteți trimite conținutul de marketing corect în funcție de tipul de relație cu clienții pe care îl aveți.

Construiți o pâlnie de vânzări cuprinzătoare

Acest lucru rezultă din personalizarea conținutului dvs. de marketing. O pâlnie de vânzare presupune crearea de conținut pentru diferite etape ale călătoriei unui client.
Problema este că veți obține toate tipurile de segmente de public pe site-ul dvs., de la vizitatori pentru prima dată la browsere obișnuite și clienți dedicați. Trebuie să vă ajustați aspectul, designul și conținutul pe baza experienței vizitatorilor.

Dacă conținutul dvs. se situează pe un nivel ridicat al SERP, dar observați o rată de respingere ridicată sau o durată medie scăzută a sesiunii, acest lucru s-ar putea datora unei nepotriviri în așteptări. Vizitatorul trebuie să fi aterizat pe site-ul dvs. cu intenția de a găsi ceva, iar conținutul dvs. nu le-a îndeplinit așteptările.

Specialiștii în marketing digital petrec mult timp creând conținutul care atrage atenția. Asigurați-vă că diversificați conținutul de pe site-ul dvs. cu privire la formate și subiecte pentru a acoperi toate domeniile canalului dvs. de vânzări. Puteți posta imagini, animații, infografii, videoclipuri și podcast-uri pentru a îmbunătăți versatilitatea conținutului dvs. de marketing digital.

De asemenea, luați în considerare întrebările sau preocupările pe care le-ar putea avea oamenii pe măsură ce trec prin conținutul dvs. Oferiți răspunsuri pentru a satisface aceste întrebări și creați conținut aprofundat pentru a converti vizitatorii în potențiali clienți.

Oferiți valoare prin conținutul dvs.

Scopul marketingului digital nu este doar vânzarea de produse și servicii. Scopul principal al oricărui marketing este să creezi încredere în piața ta potențială și să creezi o reputație pozitivă a mărcii. Scopul tău ar trebui să fie să construiești relații pe termen lung cu publicul țintă, în care oamenii să asculte ceea ce ai de spus.

Odată ce un număr suficient de mare de clienți potențiali are încredere și îi place marca dvs., vor urma vânzările. Întrebarea este ... cum creezi încredere și o relație pozitivă cu publicul tău?
Una dintre cele mai eficiente modalități de a face acest lucru este de a crea valoare pentru publicul dvs. Puteți crea valoare educând cititorii cu privire la ultimele progrese din industria dvs. sau oferindu-le sfaturi care să le rezolve problemele.

Puteți compara diferite produse, oferindu-vă evaluarea cu privire la ce funcționează și ce nu. Cu cât împărtășiți informații mai credibile, cu atât vă veți construi mai multă încredere în timp.
Implementați AI în strategia dvs. de marketing digital

Dacă nu v-ați dat seama încă, 2020 a fost anul în care AI a început să devină dominantă în sectorul marketingului digital. Se făceau deja progrese în dezvoltarea instrumentelor de marketing bazate pe AI înainte de COVID 19. Măsurile de distanțare socială induse de pandemie au făcut procesul mult mai rapid.
AI poate analiza comportamentul consumatorului și tiparele de căutare mult mai eficient. Poate folosi datele de pe platformele de socializare și postările de blog pentru a ajuta companiile să înțeleagă modul în care clienții își găsesc produsele și serviciile.

În prezent, majoritatea acestor date despre clienți sunt analizate de oameni. Cu toate acestea, domeniul de aplicare al datelor a devenit atât de imens încât ne atingem limitele pentru a le analiza eficient. Dezvoltatorii au început să descopere modul în care AI poate fi proiectată pentru a detecta modele de comportament ale clienților care permit software-ului să facă predicții mai bune despre ceea ce doresc clienții.
Marketingul AI a fost, de asemenea, dezvoltat pentru a personaliza mesajele de e-mail. Instrumentele de AI vă pot ajuta să separați vizitatorii și clienții pe baza datelor demografice și a comportamentului acestora. Acest lucru vă ajută să trimiteți conținutul de marketing potrivit persoanei potrivite, oferindu-vă o șansă mai bună de conversie.

Concentrați-vă pe construirea unei rețele și a unei comunități

Experții SMM au subliniat că acoperirea organică pe principalele platforme de socializare a scăzut de-a lungul anilor. Rețelele sociale precum Facebook, Instagram și Twitter sunt afaceri. La urma urmei, ei preferă să-și sporească sponsorii pe platformele lor.

Marile corporații cu buzunare mari au fost beneficiarii reali aici. Aceste companii pot cheltui bugete mari pentru publicitatea pe rețelele sociale pentru a atrage spectatori.

O nouă soluție cu care au venit întreprinderile mici este aceea de a construi comunități pe funcțiile grupului de utilizatori de pe rețelele sociale. De exemplu, Facebook vă permite să creați un grup pentru afacerea dvs. Toți membrii care fac parte din grupul respectiv pot vedea instantaneu postările trecând la modul de vizualizare al grupului. Funcții similare sunt disponibile pentru a construi grupuri și comunități pe alte platforme sociale.

Grupurile sunt administrate și gestionate de administratori desemnați de creatorul grupului. Membrii pot adresa întrebări și reclamații care pot fi adresate de reprezentant sau de alți membri.

Luați în considerare marketingul video pentru strategia dvs. de marketing digital

Conținutul video este convingător pentru atragerea unui public. Astăzi, chiar și întreprinderile mici pot realiza împreună un videoclip decent de marketing în câteva zile.

Nu este o surpriză faptul că multe companii au trecut la marketingul conținutului video în 2020. Facebook și Instagram, două dintre cele mai mari rețele de socializare, au adaptat și videoclipurile ca parte integrantă a platformelor lor.

Iată câteva numere care arată cât de puternic a devenit marketingul video în ultimii doi ani. Mai mult de 2 din 3 utilizatori de social media spun că au distribuit videoclipurile unui brand pe profilul lor. Aproximativ 70% dintre companii sunt de acord că marketingul video și-a îmbunătățit rata de conversie.
Mai mult de jumătate dintre consumatorii intervievați spun că vizionarea videoclipurilor cu produse le face mai susceptibile să cumpere de la un brand.

Când vine vorba de factorii de decizie, 65% dintre directori vizitează site-ul web al marketerului și aproximativ 40% apelează un furnizor după ce au vizionat un videoclip de marketing.

Nu uitați de marketingul conținutului scris

Multe companii continuă să se concentreze pe producerea de conținut scris. Acest lucru se datorează faptului că conținutul rămâne modalitatea numărul unu de a atrage un public pe site-ul dvs. web.

Când utilizatorii caută produse și servicii online, o fac prin cuvinte cheie. Blogurile, articolele și cărțile electronice oferă modalitatea perfectă de a vă optimiza conținutul pentru termenii cheie căutați. Chiar și atunci când oamenii caută prin aplicații de recunoaștere vocală, ei încă caută conținut scris.

Gigantul motorului de căutare Google a sfătuit companiile să se asigure că site-ul lor are o viteză rapidă a paginii, link-uri utile și conținut bine scris dacă doresc să se claseze mai sus.

Oferiți conținut interactiv

Marketingul de conținut interactiv devine, de asemenea, popular, deoarece creează interes instantaneu pentru publicul dvs. Exemple de conținut interactiv includ puzzle-uri, teste, chestionare, calculatoare încorporate și reclame animate care implică o parte din contribuția utilizatorului.

Acest tip de conținut funcționează pe toate datele demografice, bărbați și femei, bătrâni și tineri. Oamenilor le place să rezolve puzzle-uri, ghicitori sau calcule vizuale. Multe companii mici au creat în mod creativ puzzle-uri cu conținutul de marketing al mărcilor lor pentru succes. Multe companii de creditare, ipotecare imobiliară și asigurări oferă calculatoare de plată pe site-urile lor web, care permit vizitatorilor să compare și să evalueze diferite produse.

Analizați și testați eforturile dvs. de marketing digital

Strategia modernă de marketing digital se referă la testarea și analizarea rezultatelor campaniilor dvs. publicitare. Ca afacere, ar trebui să analizați periodic vizualizările și clikc-urile pe activele dvs. digitale. Asigurați-vă că verificați și datele demografice ale publicului dvs.

Testarea și analiza vă vor ajuta să efectuați modificări și ajustări ale designului și conținutului site-ului web. De exemplu, puteți utiliza testarea împărțită A / B pentru a izola și verifica variabilele din campania dvs. și pentru a identifica cu ușurință ce versiuni generează rezultatele de care aveți nevoie. Verificați fiecare variabilă pentru a găsi combinația perfectă.

Acest tip de testare digitală este o tehnică utilă pentru îmbunătățirea conținutului. Permite companiilor să facă modificări semnificative la conținutul lor, ceea ce îmbunătățește rezultatele.

Așadar, nu există o formulă fixă pentru strategia de marketing digital. Pentru a avea succes, trebuie să vă adaptați, să vă schimbați și să vă îmbunătățiți încontinuu. Pentru a fi cu adevărat utilă, strategia de marketing digital pentru afaceri trebuie să fie incredibil de flexibilă.

Personalizarea conținutului este unul dintre lucrurile cheie care trebuie luate în considerare. Gândiți-vă cum puteți îmbunătăți comunicările cu publicul dvs. în toate punctele canalului dvs. de vânzări.

În cele din urmă, fiți receptivi la noile tehnologii, instrumente și strategii pentru a câștiga un avantaj față de concurența dvs. Nu vă lăsați niciodată prea stabiliți în metodele dvs. de marketing existente prea mult timp. Revizuiți. Reinventați. Înlocuiți.

LASĂ-NE UN COMENTARIU