blogs header background

2021 SEO Trend Ghid

Cu peste 200 de factori de clasare, cerințele SEO pentru 2021 sunt în continuă schimbare, ceea ce face dificil să țineți pasul cu cele mai recente actualizări.

În acest ghid practic în optimizarea SEO pentru 2021, vom atinge 9 tactici mai puțin cunoscute, dar extrem de eficiente, pe care le puteți folosi pentru a ajunge la locul de top râvnit în rezultatele căutării Google.

1. Creați conținut căutat de clienți

Odată ce definiți persoana clientului, puteți crea conținut relevant care să atragă interesele lor și să răspundă preocupărilor acestora. Acest lucru vă asigură că site-ul dvs. va apărea în paginile cu rezultatele motorului de căutare (SERP) și va fi văzut de mai mulți utilizatori. Puteți apoi să utilizați aceste informații pentru a aduna adrese de e-mail și a contacta abonații.

2. Actualizați cel mai important conținut

content

Când vine vorba despre clasarea pe pagina 1 a Google, există o strategie care este adesea trecută cu vederea. În loc să creați în mod constant conținut nou, puteți opta pentru reîmprospătarea conținutului vechi. Nu numai că acest lucru necesită mai puțin timp și energie, dar oferă rezultate mai rapide. Practic, când notificați Google că conținutul dvs. este nou, veți obține o creștere a traficului. O regulă bună este actualizarea paginilor cu volum mare care generează cele mai multe conversii lunar, conținut secundar trimestrial și orice conținut rămas anual.

3. Includeți conținut de lungă durată, imagini și videoclipuri

Datele sugerează că conținutul în formă mai lungă s-a dovedit a fi mai partajabil, mai atrăgător și mai bun pentru SEO în 2021. De fapt, conținutul mai lung care depășește 2.000 de cuvinte are șanse mai mari de a câștiga backlink-uri de calitate, ceea ce poate contribui foarte mult la îmbunătățirea clasamentului în căutare. Și amintiți-vă că conținutul cu imagini funcționează mai bine decât textul simplu, așa că asigurați-vă că completați cele peste 2.000 de cuvinte cu imagini și videoclipuri optimizate.

4. Verificați rata de click în optimizarea SEO pentru 2021

Utilizată în PPC, e-mail și design de pagini web, rata de click este o valoare utilizată pentru a măsura eficacitatea unei campanii de marketing online. Se calculează luând numărul de persoane care au dat click pe pagina dvs. împărțit la numărul total de persoane care au văzut-o. Google Search Console oferă o varietate de rapoarte și analize de date pentru site-ul dvs. web, inclusiv ratele de click din rezultatele căutării. Dacă una dintre paginile dvs. are o rată de click foarte mare, atunci oferiți vizitatorilor exact ceea ce aceștia caută și nu este necesară nicio altă acțiune din partea dvs. Dacă pagina dvs. are o rată de click mai mică, este timpul să aruncați o privire mai atentă asupra situației în care lucrurile pot merge oarecum și să vă modificați strategia în consecință.

5. Luați în considerare paginile mobile accelerate

Viteza este unul dintre cei mai importanți factori de clasare de luat în considerare la măsurarea ratei de respingere pentru paginile web mobile. Cercetările arată că aproape 80% dintre utilizatori nu se vor întoarce după ce au avut o experiență lentă pe o pagină web. Pentru a se asigura că paginile web mobile pot funcționa la viteză optimă, Google a lansat cadrul open-source Accelerated Mobile Pages (AMP) în 2016. Proiectul AMP este cel mai bun prieten al marketerului mobil, permițându-vă să creați pagini web cu performanțe ridicate pe toate dispozitivele.

6. Setați o strategie de conectare

Construirea de linkuri implică crearea de backlinks către un site web cu intenția de a îmbunătăți vizibilitatea motorului de căutare. Pentru fiecare tip diferit de site web, ar trebui să alegeți 3-4 strategii diferite care să aibă cel mai mult sens pentru brand-ul dvs. Strategiile obișnuite de conectare includ mențiuni neconectate, relații publice, marketing de conținut și informare prin e-mail. Selectarea strategiilor corecte de conectare și apoi asigurarea că alocați mult timp pentru rafinarea acestor strategii este una din tendințe în optimizarea SEO pentru 2021 care vă va ajuta să vă depășiți concurenții.

7. Utilizați rețelele sociale pentru SEO în 2021

Fiecare afacere modernă trebuie să aibă o prezență pe rețelele sociale. Deși acest lucru este destul de cunoscut în acest moment, știați că vă puteți ridica clasamentul SEO dacă oamenii partajează link-uri către site-ul dvs. pe rețelele dvs. Sociale? O mulțime de trafic provine din rețelele de socializare precum Facebook și Instagram, deci asigurați-vă că conținutul dvs. este „social-friendly”. Titlurile și subtitrările ar trebui să fie atractive, iar imaginile să reflecte cu exactitate identitatea brand-ului dvs. Acest lucru vă va încuraja adepții să vă placă, să comenteze și să partajeze conținutul dvs. Aceasta este cu exactitate una din cele mai bune practici SEO în 2021. Dacă aveți o pagină care a scăzut în clasamentul căutărilor, încercați să o distribuiți din nou. De multe ori, acest lucru îl va ajuta să se claseze mai repede.

8. Creșteți căutările de brand

Se estimează că SEO în 2021 va deveni mai centrat pe brand decât în anii trecuți. SEO nu mai înseamnă doar să câștigi trafic. Dacă doriți ca afacerea dvs. să fie mai credibilă și mai profitabilă, trebuie să vă concentrați pe branding. Atunci când mai mulți oameni caută brand-ul dvs. pe Google, acest fapt este privit ca un indicator al calității și va începe automat să vă claseze pe primul loc. Pentru a obține un volum mai mare de căutare pe site-ul dvs., vă sugerez să lansați campanii de căutare plătite, să difuzați anunțuri YouTube și Facebook și să participați la oportunități de bloguri pentru oaspeți, această practică fiind drept SEO internațional în 2021.

9. Creați conținut video

video content

Potrivit Cisco, conținutul video va reprezenta aproximativ 80% din traficul de internet până în 2021. Fiind cel mai rapid tip de multimedia care crește, strategia dvs. de optimizarea SEO pentru 2021 nu va fi completă fără videoclip. Videoclipurile nu sunt vizionate doar, ci citite, partajate și conectate, oferind numeroase semnale pentru a vă amplifica clasamentul în SERP. Cea mai bună parte este că există o mulțime de oportunități pentru a deveni creativi - puteți crea o pagină de destinație dedicată pentru fiecare videoclip, puteți optimiza titlurile și descrierile și puteți crea liste de redare pentru a crește timpul de vizionare global al canalului dvs.

Nu uitați – SEO în 2021 necesită o abordare cu mai multe direcții, iar concurența pentru primul loc pe prima pagină Google este acerbă. Atâta timp cât urmați aceste bune practici, nu mă îndoiesc că veți obține un succes imens cu SEO în 2021 și nu numai!

LASĂ-NE UN COMENTARIU