blogs header background

TikTok vs YouTube: De ce este bine pentru marketeri atunci când rețelele sociale concurează

De data aceasta, să vorbim despre motivul pentru care este bun pentru marketeri. Există 3 beneficii principale pe care le aduce competiția TikTok vs YouTube:

  • Captarea unui public mai mare și mai tânăr;
  • Mai mulți influenți din care să alegeți;
  • Mai multe oportunități de a reține atenția clienților.

social media

TikTok vs YouTube

-Shorts-urile YouTube au ieșit din faza de probă în India și au ajuns în SUA în martie a acestui an;

-În iulie, scurtmetraje au devenit disponibile în peste 100 de țări și au înregistrat o medie de 15 miliarde de vizionări zilnice;

-Short-urile permit videoclipuri de până la 60 de secunde cu funcționalități foarte similare cu TikTok (încă o clonă);

-YouTube a implementat o funcție în care aplicația lor mobilă îi duce pe utilizatori direct la Shorts în loc de feedul YouTube clasic, dacă au folosit Shorts cel puțin o dată.

Între timp, TikTok testează formate video mai lungi. Împreună cu alte funcționalități noi, rețeaua socială de tip breakout provoacă direct YouTube. Iată cum:

În această vară, TikTok a activat formatul video de 3 minute, permițând creatorilor să genereze conținut de format mai lung;

TikTok testează, de asemenea, formatul video de 5 minute, precum și videoclipuri chiar mai lungi, de 10 minute;

TikTok ocupă acum locul 5 pentru cea mai populară platformă de videoclipuri scurte din SUA;

O mare mișcare pentru TikTok a fost să-și activeze aplicația pentru desktop, console și web, precum și parteneriatul cu Amazon Fire TV. Acum utilizatorii pot descărca aplicația TikTok din magazinul de aplicații Amazon, își pot crea un cont și își pot răsfoi fluxurile direct de pe televizor.

image

Deci, ce înseamnă asta pentru marketeri?

Să începem cu publicul. YouTube este un gigant. Are 223 de milioane de spectatori unici în SUA. Acesta este un grup gigantic de potențiali clienți. Ca canal de marketing, YouTube înregistrează 6,8 miliarde USD din venituri din reclame în 2021, iar numărul este de așteptat să crească, în special cu accesibilitatea la servicii de internet precum Spectrum internet. YouTube are o audiență, iar agenții de marketing o folosesc.

În schimb, TikTok are 130 de milioane de utilizatori activi unici în SUA. Și cu venituri de 500 de milioane de dolari raportate în SUA, TikTok arată ca un jucător mic în comparație cu YouTube.

Deci, de ce YouTube se amestecă cu Shorts? Ei bine, este în epoca publicului. 60% din audiența TikTok are vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Între timp, pe YouTube, aceeași audiență reprezintă aproximativ 22%. YouTube încearcă să-i capteze pe acești oameni. Dar de ce?

Eu o numesc o investiție în viitor. Tinerii de 16-24 de ani devin participanți la piață. Ei fac venituri și devin un consumator pe care și-l doresc agenții de publicitate. Și YouTube va face ceea ce își doresc agenții de publicitate datorită acelor miliarde de venituri din reclame pe care le-am menționat mai devreme. TikTok face totul pentru a menține acea audiență - și poate atrage diferite segmente. Și să răspunzi nevoilor publicului înseamnă să mergi mai adânc în teritoriile video medii și lungi, unde se află YouTube.

Pentru marketeri, asta înseamnă mai multe canale de distribuție a conținutului, mai multe posibilități de publicitate și un acces mai mare la clienți.

young

Influencer marketing

Deci avem canale de marketing suplimentare, audiențe mai mari și mai tinere. Este timpul să vorbim despre cum să ajungeți la acele audiențe: influențe.

Publicitatea influencer este populară în rândul tinerilor de 16-24 de ani. Mai ales pentru că marea majoritate dintre ei au crescut cu rețelele sociale. TikTok înregistrează că are 3,1 milioane de influenți (conturi cu peste 1000 de urmăritori). Cifrele YouTube sunt mai greu de evaluat, dar conform Mediakix, există între 1,5 milioane și 5 milioane de conturi de influență YouTube (din nou, cu cel puțin 1000 de urmăritori).

În calitate de agent de marketing, aceasta este o veste minunată. Nu numai că există mai multe canale din care să alegeți, dar există și mai mulți influenți dintre care să alegeți. Vă puteți restrânge audiența pentru cel mai bun ROI pe baza influenței și a platformei.

Vești bune bonus: conform teoriei cererii și ofertei, numărul ridicol de influenți de pe ambele platforme este bun pentru marketeri. Există o cerere foarte mare de influenți, ceea ce înseamnă că, dacă oferta continuă să crească, prețul va scădea în cele din urmă.

attention

Atenţia

În sfârșit, să vorbim despre atenție. Aceasta este marfa principală când vine vorba de publicitate. Având astfel de canale de marketing puternice cu publicul obișnuit să obțină informații despre cumpărături de la influenți - este o modalitate excelentă de a avea un brand recunoscut.

Cheltuielile influențelor în SUA sunt de 3,6 miliarde de dolari în acest an și se estimează că vor crește. Dar cu platformele care concurează pentru aceleași audiențe cu instrumente creative accesibile, volumul ar putea crește, dar prețurile ar trebui să scadă. Și repetarea este cea mai bună modalitate de a asigura recunoașterea mărcii - și de a atrage atenția clienților.

Gânduri finale

Deci, unde se duc toate astea? Rețelele sociale vor ajunge toate la fel, cu formate video similare, aceiași influenți redistribuind același conținut mereu și iar? Pot fi. Dar un lucru este sigur: nu au existat platforme disponibile în care să opereze agenții de marketing. Indiferent de ceea ce ați alege, cifrele arată bine, publicul este implicat și performanța este pregătită să crească.

LASĂ-NE UN COMENTARIU