blogs header background

Top 10 Trenduri de Design Grafic al anului 2022

De ce este important să fii la curent cu ultimul trend în design grafic?

Ca în orice industrie, designul grafic se schimbă constant, iar designerii se adaptează după noile tehnologii.

În ultimii ani, au apărut multe tendințe de design grafic în topul global. Dacă doriți să rămâneți în lista de top în lumea designului și brandingului, este important să știți ce tendințe sunt în creștere și pe care ar trebui să le evitați. Ca designer, este benefic să cauți cele mai recente tendințe de design grafic și să alegi care dintre ele le poți aplica în profesie.

În acest articol, vom analiza cele mai populare 10 tendințe de design grafic din 2022.

Trend #1 Combinarea a 2D cu 3D

2D 3D design

În acest an se vede tranziția dintre 2D și 3D. Designul 3D este în creștere și încă se dezvoltă și se stabilește in industrie. Designerii au libertatea de a crea cu ajutorul posibilităților disponibile nelimitate.

Cea mai des utilizată lucrare în acest domeniu se extinde de la mashup-uri care combină grafica 2D și decupajele de hârtie cu imagini 3D extrem de realiste care estompează distincția dintre părțile digitale și cele fizice.

Trend #2 Nostalgia anilor '90

Multe modele de design grafic arată o revenire la anii 1990. Cu toate acestea, tendința anilor '90 semnifică o nostalgie romanticizată pentru trecut.

În acest scop, emoji-urile de bază, imaginile tehnologiilor din trecut, formele geometrice și imaginile scribbly ne permit să ne reamintim de anii 1990.

design anii 90

Trend #3 Font Răsucit

Aceast trend perturbă ordinea logică, indiferent dacă o literă este inversată, modificată în dimensiune sau font, sau complet omisă.
Acest stil este o abordare extraordinară a textului pentru a evidenția și a atrage atenția asupra unei anumite caracteristici a designului.

font in desig

Trend #4 Design în stil Ukiyo-e

O formă populară de artă în Japonia din secolul al 17-lea până în secolul al 19-lea a fost Ukiyo-e. Frumusețea feminină, jucătorii kabuki, luptătorii de sumo, setările istorice și folclorice, peisajele de călătorie, flora și animalele au fost toate prezentate în ea.
Liniile de contur pronunțate, culorile pale și abordările limitate, sunt caracteristice pentru acest stil de text. Modele similare sunt folosite pentru a oferi imaginilor vectoriale un avantaj în mediul creativ de astăzi.

design in stil japonez

Trend #5 Anti-design Font

Anti-designul este o expresie rebelă ce reflectă îndoirea, întinderea și reinterpretarea regulilor de design grafic. Cu asimetria sa, culorile pestrițe, interfețele simple, caracteristicile înghesuite și forma ascuțită, distruge rutina. Deși, este cel mai frecvent văzut în domeniul digital, atitudinea sa rebelă poate fi aplicată oricărei situații de proiectare.

ati-design, design neobisnuit rebel

Trend #6 Caracter 3D (NFT)

Personajele în stil 3D au invadat din nou spațiul de design grafic al multor aplicații, site-uri web și animații.

Personajele pot fi produse în mod 2D holografic, pestriț sau în orice altă formă discutată în acest articol. După cum se vede în exemplele de mai jos, putem savura cu toții tendința personajelor 3D.

3D avatar, 3D caracter, personal virtual


Trend #7 Modele parametrice

Modelele sunt un pilon al designului grafic. Ele sunt utile pentru emiterea culorilor solide și adăugarea interesului vizual pe un fundal. Dar, în 2022, designerii aduc modele de declarații în prim plan prin geometria parametrică.

Aceste modele crează senzatia de mișcare, deoarece sunt fluide și tridimensionale. Modelele parametrice sunt utilizate în design în 2022 pentru a descrie complexitatea subiectului său, indiferent dacă este vorba de identificare sau comunicare umană.

modele de design grafic, 3D

Trend #8 Design în stil Y2K

Se pare că mulți designeri folosesc Y2K ca inspirație de a recăpăta acea abundență noua a tehnologiei.

Interfețele stângace, CGI low-poly, pinks bubblegum, blues și nuanțele lucitoare sunt caracteristici ai anilor 1990-2000.

design retro

Trend #9 Stilul Grunge

Grunge este o rebeliune adevărată, iar renașterea ei este un semn că lucrurile scapă de sub control. Se remarcă prin texturi mai groase, grafică întunecată și colaje complicate. Acest aspect emană energie continuă, deoarece urmele de cerneală și petele oferă impresia de mișcare. Construcția sa întâmplătoare amintește de filmele produse în grabă pe care spectatorii mai tineri le urmăresc pe TikTok.

Grunge se exprimă împotriva imaginilor clare ale erei digitale, folosind componente analogice precum bandă, hârtii rupte și scriere haotică de mână.

design in stil grunge, rebel

Trend #10 Daydream doodles

Doodle-urile sunt mai mult decât forme aleatorii (măzgaleli) ca și cum am desena în timpul unei prezentări online.

Designerii din 2022 adaugă propria sa imaginație profesională, încorporând-o în aceste schițe șerpuitoare. Făcând acest lucru, se pot realiza modele care să acopere decalajul dintre instrumentele digitale și atingerea umană. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie să fie în contradicție cu designul digital; tehnici precum animația sunt utile pentru simularea formei libere schițând stilul de doodling.

design individual cu elemente de desen de mana

Idei cheie:

Deci pentru a conclude este important de menționat că imaginea unui brand evoluează constant în funcție de nevoile publicului.

Cele 10 tendințe de design grafic pe care le-am menționat aici au avut deja un impact în 2021 și continuă să rămână puternice pe tot parcursul anului 2022.

Majoritatea sunt ușor de implementat în procesul de design grafic și ajută companiile să atragă o atenție maximă.

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare pentru a fi la curent cu cele mai fierbiți tendințe și știri din lumea digitală!

LASĂ-NE UN COMENTARIU