blogs header background

Unsplash noutăți. Care sunt noile features.

Unsplash: Actualizare mare pentru platforma foto gratuită o face și mai bună

La moment, Unsplash se poate numi una dintre cele mai mari și mai vii comunități foto din toate timpurile. La începutul anului 2017, s-a anunțat că Unsplash a fost denumit pentru a deveni companie privată. Acum, a fost lansată o actualizare semnificativă a unor features care vor spori și mai mult creșterea platformei.

Unsplash și succesul neașteptat

Totul a început cu un blog Tumblr obișnuit, pe care un bărbat numit Mikael Cho încărca zece imagini gratuite la fiecare zece zile. Aceasta a fost în primăvara lui 2013. Curând, succesul l-a atins pe Cho și aliații săi.

La câteva săptămâni de la înființarea companiei, Mikael Cho a apelat la followerii săi prin e-mail și prin articol pe Medium, din nou, anunțând o actualizare mare a serviciului. Poate vă amintiți că, la început, nu existau categorii sau funcții de căutare. Desigur, toate acestea sunt disponibile astăzi.

Acum, Unsplash face următorul pas, care este un pas spre a deveni o rețea socială, care este un pas logic cu o concepție de sine ca comunitate. Unsplash introduce următoarele features:

Feature #1: Follow pe Unsplash

Acum, este posibil să dați follow la alți membri. În acest fel, un flux potrivit vă va oferi informații în direct cu privire la ceea ce oamenii pe care îi urmați fac în prezent pe platformă. Aceasta variază de la like-uri la adăugarea de noi fotografii. Stream-ul de followeri va afișa toate aceste activități într-un mod clar.

În stream, imaginile sunt afișate ca o grilă, care economisește spațiu, făcându-l să pară modern și mai plăcut. Funcția se numește Photogrid și există o prezentare aprofundată chiar aici. Photogrid este noul tip de prezentare pentru stream-ul de followeri și toate celelalte stream-uri viitoare, cu excepția casei tradiționale și a fluxurilor de știri.

image 0

Conform Unsplash, avantajul unic al funcției următoare este că fotografiile pot fi răspândite mult mai repede decât înainte. Fotografii nu trebuie să aștepte ca noile lor imagini să fie descoperite și, în funcție de numărul de followeri, se bucură de interacțiuni imediate.

În afară de opțiunea de a urmări membri individuali, vi se va solicita să numiți cel puțin trei categorii de imagini care vă interesează în mod special la începerea utilizării funcției corespunzătoare. Am ales „Oameni”, „Tehnologie” și „Fotografie de stradă”.

image 1

Pe baza acestor categorii, Unsplash a sugerat o duzină solidă de fotografi care se pricep în special în aceste categorii. Le-am urmat pe toate. Să vedem cum se dovedește asta.

image 2

Feature #2: Notificări Unsplash

Notificările Unsplash funcționează ca notificările pe Google+. În partea dreaptă de sus, lângă pictograma profilului, veți găsi noua pictogramă pentru clopoțel. Potrivit lui Mikael Cho, acest feature este în prezent extins la nivel internațional. Acest lucru ar putea necesita ceva timp.

image 3

Un click pe clopoțel deschide o mică fereastră de notificare. Aici, veți vedea followeri noi, cărora le plac fotografiile, care sunt colecțiile la care a fost adăugată imaginea dvoastră și multe altele. Potrivit Cho, notificările au fost una dintre cele mai solicitate funcții noi.

Feature # 3: Unsplash stories

Unsplash stories le permite fotografilor să ofere mai multe informații despre fotografiile lor. Dacă un story este disponibil pentru o fotografie, îl puteți accesa făcând doar o derulare în jos pe pagina de detalii a fotografiei.

image 4

Am încercat-o cu o duzină de imagini noi, dar nu am găsit o nici un story. În general, ideea de a oferi context imaginii pure este interesantă pentru mine. Aceasta este binevenit pentru ideea comunității.

Restul: Unsplash S și Unsplash Local

Unsplash S nu este literalmente un feature, ci mai degrabă o promisiune de performanță rapidă. În fundal, codul este modificat în mod constant. În comparație cu versiunile anterioare ale serviciului, succesul până în acest moment este impresionant. Unsplash rulează complet, iar folosirea lui este una distractivă.

Unsplash Local nu este nici acesta un feature nou, dar, în schimb, este promisiunea de a uni comunitatea la nivel local. Se presupune că acest lucru se va face și prin evenimente locale din diferite părți ale lumii, precum Elveția și Japonia. Evenimentele pot varia de la plimbări foto, ateliere de lucru la petreceri comunitare obișnuite.

Concluzia: Unsplash are o mulțime de planuri!

Cea mai recentă actualizare a noilor features apropie dezlănțuirea și alăturarea comunităților precum cu 500px. Cu toate acestea, Unsplash oferă avantajul de neprețuit că toate imaginile sunt gratuite în utilizare. Nu este cazul pentru cea mai mare parte a competiției.

Aspectele sociale ale serviciului asigură și ele o creștere constantă. De asemenea, este logic să presupunem că activitatea utilizatorilor va crește considerabil. Cel mai interesant e doar înainte!

LASĂ-NE UN COMENTARIU